Quantcast

A. Zuoko projektui – Konkurencijos tarybos smūgis

  • Teksto dydis:

Vilniaus valdžios sprendimas steigti įstaigą „Vilnius veža“ bei kiti sprendimai, palengvinę jai sąlygas teikti taksi paslaugas, pažeidė Konkurencijos įstatymą.

Konkurencijos taryba trečiadienį įpareigojo Vilniaus savivaldybę per 3 mėnesius panaikinti ar pakeisti sprendimus, pranešė taryba.

„Tenka tik apgailestauti, kad Vilniaus savivaldybė jau ne pirmąkart  tampa teisinio nihilizmo ir nepagarbos pamatiniams Konstitucijoje įtvirtintiems ekonominės veiklos principams pavyzdžiu“, – pranešime sakė tarybos pirmininko pavaduotoja Jūratė Šovienė.

Taryba nustatė, kad 2012-2014 metais „Vilnius veža“ steigimui ir veiklai iš savivaldybės biudžeto buvo skirta mažiausiai 1,6 mln. litų dotacijų. Be to, įmonei sudarytos palankios sąlygos gauti veiklai būtinus dokumentus, išsinuomoti patalpas, naudotis savivaldybės resursais, suteiktos kitos privilegijos.

Pagal įmonės įstatus viena jos veiklų - teikti paslaugas žmonėms su negalia, tačiau taryba nerado duomenų apie suteiktas šias paslaugas, o „Vilnius veža“ net neturi automobilių, pritaikytų neįgaliesiems.

„Vilnius veža“ steigimas bei įmonę privilegijuojantys sprendimai ne tik neišsprendė, bet ir negalėjo išspręsti savivaldybės įvardintų problemų rinkoje. Tarybos nuomone, pati savivaldybė, kaip taksi paslaugas administruojanti institucija, privalėjo problemas spręsti teisėtais būdais, o ne steigdama dar vieną verslo subjektą ir taip konkurencingoje rinkoje“, - rašoma tarybos pranešime.

Tyrimą taryba pradėjo pernai gruodį, jis baigtas gegužę, o preliminarios jo išvados pateiktos rugsėjo viduryje.

2012 metais steigiant „Vilnius veža“, kai kurie Vilniaus tarybos nariai sakė, jog savivaldybei nereikėtų žengti į privatų verslą, tačiau miesto vadovai tikino, jog bus pasiūlyta aukštesnė paslaugų kokybė, ir tai esą būtų „iš dalies socialinė paslauga“.

2012-ųjų vasarį, po policijos, prokuratūros ir mokesčių inspektorių taksi įmonėse atliktų kratų, Vilniaus valdžia įsteigė dispečerinę, kuri pradėjo aptarnauti savarankiškai dirbančius taksi automobilius, o tų pačių metų spalį paslaugas pradėjo teikti ir „Vilnius veža“.

Pažeidimų dėl „Vilnius veža“ atliktų pirkimų anksčiau nustatė ir Viešųjų pirkimų tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įpareigokit dar ir Vilniaus degradus utilizuot, ką?

Įpareigokit dar ir Vilniaus degradus utilizuot, ką?  portretas
Kada degradų veisyklą Vilniuje naikins, ką? Štai: į Šeškinę Vilniuje patalpinti visi kalmukų/mordviečių ir čiurkistaniečių recidyvistai, narkomanai, idiotai, aferistai ir kiti -istai, kaip antai pigios cirko šliurės sūnelis Vicka Mi.ius su jo trsv barzdota ir išmatų spalvos akimis Dale M.iliuviene...yra ten ir idiotai degradavę narkomani Vis.antas Mi.ius su barzdota idiote Ai.a Mil.ūte... patogu juk genetines šiukšles palikt LR teritorijoje ir dar deklaruot, jog mes, mokesčių mokėtojai, tuos idiotus ne tik išlaikyt, bet dar ir nemnokamo metadono jiems duot turim.... ir visa kita. Kas dar neaišku? Juk jokios konkurencijos neatlaikome ES rinkoje su visu tuo degradų, idiotų ir narkomanų išsigimusių sąvartynu, kažkodėl vadinamu sostine Vilniumi... pažiūrėkit ir į Z.oko atžalas - NEIŠĖJO NĖ VIENO BENT APYNORMALIO VAIKO, IŠSIGIMĘ VISI. Išvadas darykit, o ne pliurpkit prieš žiemą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių