Quantcast

G. Nausėda: Lenkijoje sulaikyti du asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu Vilniuje

Lenkijoje sulaikyti du asmenys, įtariami Rusijos opozicijos veikėjo Leonido Volkovo užpuolimu Vilniuje, penktadienį pranešė prezidentas Gitanas Nausėda.

„Lenkijoje sulaikyti du asmenys, įtariami Rusijos opozicijos lyderio Leonido Volkovo sumušimu. Dėkoju Lenkijos Respublikai už tikrai puikų darbą. Apie tai kalbėjome su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda). Padėkojau už puikų bendradarbiavimą“, – teigė jis.

Prezidentas padėkojo ir Lietuvos kriminalistams, atlikusiems „pirmąjį svarbiausią parengiamąjį darbą“.

„Netrukus atlikus procesinius veiksmus, tie asmenys bus perduoti Lietuvai“, – teigė G. Nausėda.

Jis tvirtino daugiau informacijos negalįs atskleisti.

Kalėjime neseniai mirusio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygis L. Volkovas buvo užpultas kovo 12-osios vakare Vilniuje automobilyje netoli savo namų.

Užpuolikas išdaužė automobilio langą, papurškė ašarinių dujų ir pradėjo L. Volkovą daužyti mėsos muštuku. Jam sulaužyta ranka, sumušta koja.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Valstybės saugumo departamento direktorius Darius Jauniškis po įvykio sakė, kad L. Volkovo užpuolimą, tikėtina, organizavo Rusijos specialiosios tarnybos per užverbuotą asmenį.

Nacionalinio krizių valdymo centro vadovas Vilmantas Vitkauskas teigė, kad šis užpuolimas yra profesionali, gerai suplanuota operacija, kurią galima pavadinti pirmuoju politinio terorizmo atveju Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maišo galas

Maišo galas portretas
Ačiū G.Nausėdai,naujajam Lietuvos Šerlokui Holmsui.Jis jau turi naują profesiją ir jam nebaisūs prezidento rinkimų rezultatai.

Jis

Jis portretas
Lietuva tapo pamazgų duobe visokiems svieto perėjūnams...geriau tirtu rimtus nusikaltimus,o ne neaiškaus žydu subaladojimą...

Taigi

Taigi portretas
Kodėl tie asmenys sulaikyti ne Lietuvoje? Nausėda būtų galėjęs trimituoti, kad sulaikant įdėjo daug pastangų ir sumanumo. Tik jo dėka ir t.t.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių