Quantcast

Pateikė daugiau detalių: L. Volkovo užpuolimu Vilniuje įtariami du Lenkijos piliečiai

Sulaikyti du asmenys, įtariami Rusijos opozicijos veikėjo Leonido Volkovo užpuolimu Vilniuje, yra Lenkijos piliečiai, jų perdavimo tikimasi gegužę.

„Šiuo metu šie du sulaikyti asmenys, Lenkijos piliečiai, yra suimti Lenkijos Respublikoje laikomi, abu jie yra pripažinti įtariamaisiais“, – žurnalistams Vilniuje penktadienį kalbėjo vyriausiasis prokuroras Justas Laucius.

Pasak J. Lauciaus, užpuolikai sulaikyti balandžio 3 dieną Varšuvoje. Tyrimą atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuras ir Vilniaus apygardos prokuratūra, bendradarbiaudami su Lenkijos pareigūnais.

„Manau, kad, jeigu viskas klostysis taip, kaip mes viliamės, šiuos abu sulaikytuosius didelė tikimybė, kad gegužės mėnesį mes matysime Lietuvoje ir galėsime su jais atlikti tam tikrus ikiteisminio tyrimo ir proceso veiksmus, kuriuos matysime esant reikalingus“, – kalbėjo prokuroras.

Pasak J. Lauciaus, tyrime yra duomenų, kad L. Volkovas buvo sužalotas „būtent dėl jo politinės veiklos ir dėl pažiūrų“.

Šie asmenys žinomi Lenkijos teisėsaugos institucijoms.

Anot Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojo Sauliaus Brigino, atliekant tyrimą įvykdytos penkios kratos.

„Sulaikymo operacija organizuota taip, kad minėti asmenys negalėtų pasipriešinti ir išvengti sulaikymo“, – sakė jis.

Policijos atstovo teigimu, sulaikymo operacijoje dalyvavo ir Lietuvos pareigūnai.

Pasak S. Brigino, minėti asmenys prieš nusikaltimą atvyko į Lietuvą, po jo – išvyko į Lenkiją.

Saulius Briginas (kairėje) ir Justas Laucius. S. Lisausko/ BNS nuotr.

„Šie asmenys žinomi Lenkijos teisėsaugos institucijoms, šiuo momentu galime pasakyti tik tiek“, – sakė jis.

J. Lauciaus teigimu, nusikaltimas, pagal kurį kvalifikuotas ikiteisminis tyrimas, yra priskiriamas prie nesunkių.

„Tačiau neatmetama galimybė, taip dažnai būna, kad surinkus duomenų, tyrimo pabaigoje ta kvalifikacija gali kisti“, – kalbėjo prokuroras.

Apie Lenkijoje sulaikytus du asmenis, įtariamus Rusijos opozicijos veikėjo L. Volkovo užpuolimu Vilniuje, penktadienį pranešė prezidentas Gitanas Nausėda. Daugiau informacijos šalies vadovas neatskleidė.

J. Laucius teigė, kad tai, jog apie įtariamųjų sulaikymą pirmasis paskelbė šalies vadovas, o ne teisėsauga, tyrimui nekenkia.

„Nusikaltimas yra sukrėtęs visą Lietuvą, visuomenėje, žiniasklaidoje tvyro įvairiausios versijos. Natūralu, kad valstybės vadovas, kuris atsakingas už viską Lietuvoje, turi teisę pasakyti savo nuomonę ir šiuo klausimu“, – kalbėjo prokuroras.

„Tai, kad su savo kolega esame čia, byloja apie tai, jog manome, kad ta akimirka ir minutė, kada turime visuomenei pranešti šią žinią, yra atėjusi“, – pridūrė jis.

Kalėjime neseniai mirusio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygis L. Volkovas buvo užpultas kovo 12-osios vakare Vilniuje automobilyje netoli savo namų.

Leonidas Volkovas. I. Gelūno / BNS nuotr.

Užpuolikas išdaužė automobilio langą, papurškė ašarinių dujų ir pradėjo L. Volkovą daužyti mėsos muštuku. Jam sulaužyta ranka, sumušta koja.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai skalijimo

Tai skalijimo portretas
Sovietinei pi derastijai. Prieš galą

GAL LANDSBERGINĖ ŠUTVĖ

GAL LANDSBERGINĖ ŠUTVĖ portretas
Paaiškins ką aplamai Lietuvoje pametė tas kitos valstybės šiukšlė? Ar Lietuva jau visokių atmatų sąvartynas?

Rici

Rici portretas
Vyt lauk is LT,kartu su Cichanovska.Ner ka cia veikt sitiems agentams.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių