Quantcast

Teismas atmetė K. Krivicko ieškinį E. Jakilaičiui dėl garbės ir orumo įžeidimo

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį nusprendė atmesti Kristupo Krivicko civilinį ieškinį žurnalistui ir visuomenininkui Edmundui Jakilaičiui dėl garbės ir orumo įžeidimo.

Kaip BNS nurodė teismo atstovas Giedrius Janonis, šiuo sprendimu E. Jakilaičiui iš buvusio politiko K. Krivicko taip pat priteista per 2,2 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

„Teismas daro išvadą, kad atsakovas apie ieškovą nepaskleidė jokių žinių, faktų ar duomenų, o tik išsakė savo asmeninę nuomonę bei pateikė savo kritinį vertinimą, kuriam turėjo pagrįstą ir objektyvų faktinį pagrindą, susiformavusį ieškovo ankstesnės veiklos bei pasisakymų viešojoje erdvėje pagrindu“, – nurodė G. Janonis.

Pasak teismo atstovo, dėl šių argumentų K. Krivicko reikalavimas pripažinti, kad E. Jakilaičio viešai paskleisti teiginiai neatitinka tikrovės, žemina jo garbę ir orumą, teismo vertinimu, atmestas kaip nepagrįstas.

Šis teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

K. Krivickas pernai spalį teismui pateiktu ieškiniu prašė pripažinti, kad tikrovės neatitinka, jį žemina E. Jakilaičio teiginiai apie valstybės institucijų valymą nuo „besityčiojančių padugnių“, „antivalstybinio parazito“ delegavimą į „svarbiausią paramilitarinę organizaciją“.

Ieškovas teisme prašė E. Jakilaitį paneigti šiuos pareiškimus Lietuvos šaulių sąjungos arba asmeninėje „Facebook“ paskyroje.

K. Krivickas taip pat prašė priteisti 5 tūkst. eurų neturtinės žalos ir bylinėjimosi išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L?

L? portretas
Šiaip tai Krivicką galima jau sodint šalia Paleckio į daboklę už jo veiklą prieš valstybę kurioje gyvena.

keidanskas

keidanskas portretas
Tokie kaip jakilaitis,tapinas ,šurajevas ir kiti subingalviai konservatų šaikoje yra vertinami už sugebėjimą be vazelino sulįst jiems į šikną,todėl visos esamos ir galimos bylos bus sprendžamos jų naudai nežiūrint nei moralės ar padorumo normų.

LR valstybės valdymo institucijose iš tiesų bardakas

LR valstybės valdymo institucijose iš tiesų bardakas portretas
Nuo 1990 m nuolat vis prastėja kontingentas valstybės tarnyboje. Esamu metu turime ne viešąjį valdymą, o idiotų šutvę, jie korumpuoti, beraščiai, daugelis narkomanai, dažnas ar pats iditas, ar vaikus turi lyg daržoves.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių