Quantcast

„Santarvės centras“ pripažįsta SSRS okupacijos faktą

Latvijos ministras pirmininkas Valdis Dombrovskis mano, jog teigiamas signalas yra tas, kad prorusiško susivienijimo "Santarvės centras" lyderis Nilas Ušakovas pripažįsta šalies Sovietų Sąjungos okupacijos faktą.

V.Dombrovskis pažymėjo žurnalistams, kad okupacijos fakto pripažinimas jau seniai yra SC darbotvarkėje ir kad apskritai yra teigiamas signalas tai, kad SC „sutiko su visuotinai pripažintu faktu“.

N.Ušakovas sovietinę okupaciją pripažino Rygos konferencijoje per priėmimą užsienio svečiams.

Keli priėmimo dalyviai patvirtino BNS, jog N.Ušakovas pripažino sovietinę okupaciją, pažymėdamas, kad „prieš dvidešimt metų Latvija atkūrė nepriklausomybę po sovietinės okupacijos“.

Paprašytas pakomentuoti N.Ušakovas pabrėžė agentūrai BNS, kad nei jis pats, nei SC nenaudoja istorijos klausimų vidaus politikos debatams.

„Mes niekada neturėjome abejonių dėl to, kas įvyko Latvijoje prieš 1940 metus. Bet jeigu kas nors mėgina mus dėl to egzaminuoti, tai mums su tokiomis politinėmis jėgomis daugiau nėra apie ką kalbėti“, - sakė jis.

Savo ruožtu Latvijos užsienio reikalų ministras, partijos „Vienybė“ lyderis Girtas Valdis Kristovskis paragino N.Ušakovą pripažinti okupacijos faktą viešame pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių