Quantcast

Traški pynė su lašiša ir baravykais

Žuvis per kūčias – pagrindinis patiekalas. Nebūtina ruošti vien silkutes ir šaltas salotas, galite savo kūčių stalą apdovanoti šilta kvapnia žuvies tešloje pyne. 

Reikia:

800g sluoksniuotos tešlos (gali būti šaldyta),

700g ketos arba lašišos,

150g išmirkytų džiovintų baravykų (galima ir pievagrybių),

100g svogūnų,

20g aliejaus,

10g smulkiai sukapotų krapų,

8g druskos,

1g maltų juodųjų pipirų,

dviejų lietinių blyneliams,

1 kiaušinio,

10g krapų sėklų.

Gaminimas:

Pusiau griežinėliais supjaustytus svogūnus ir išmirkytus baravykus apkepinti aliejuje, pagardinti druska, pipirais. Lašišą supjaustyti 3x3 cm dydžio kubeliais. Tešlą iškočioti stačiakampiu ir padalinti į tris lygias dalis, šonus įskypai įpjauti juostomis, o vidurį palikti sveiką. Ant vidurinės dalies dėti lietinius, ant jo svogūnus su grybais, ant viršaus žuvį. Tešlos šonines juostas sudėti kryžiuojant vieną ant kitos, kad gautųsi graži pynė. Aptepti kiaušinio plakiniu, apibarstyti krapų sėklomis ir kepti 200 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių