Quantcast

Kaune šėlo kapelų šventė „Grok, Jurgeli“

Kauno sporto halėje šeštadienį surengtas geriausių šalies liaudies muzikos kapelų pasirodymas.

Šventę pradėjo bendru 8 kapelų ir svečių teisėmis dalyvaujančių kolektyvų pasirodymu. Muzikantai tradiciškai sugrojo maršą „Suk, suk ratelį“ ir kompoziciją „Grok, Jurgeli“. Jungtinei kapelai dirigavo dviejų studentiškų kolektyvų Kaune vadovas Romualdas Sadzevičius.

Pasak šventę „Grok, Jurgeli“ organizuojančios įstaigos „Miesto šventė“ direktorės Dainos Urbaitienės, kaip ir kasmet prieš pagrindinį koncertą Kaune, įvairiuose regionų centruose buvo surengtos varžytuvės. „Kiekvienam regionui – Žemaitijai, Aukštaitijai, Suvalkijai ir Dzūkijai – „Grok, Jurgeli“ organizatorių komisija atrinko po vieną kolektyvą, o kitą rinko į koncertus atėję žiūrovai“, – pasakojo D.Urbaitienė.

Šiais metais Žemaitijai atstovavo kapela „Bijotaičiai“ iš Šilalės r. (vadovai Kristina Mizgirienė ir Stasys Bugenis) ir Nemakščių kultūros namų kapela iš Raseinių r. (vadovas Zenonas Burba) ir Juozapas Juščius), Aukštaitijai – „Sudeikiečių gaida“ iš Utrenos r. (vadovas Osvaldas Macijauskas), „Radvija“ iš Radviliškio (vadovė Jūratė Stakvilevičienė), Suvalkijai – „Liocai“ iš Šakių r. (vadovas Albinas Šlekaitis), Zyplių dvaro kapela iš Šakių r. (vadovas Remigijus Poderis), Dzūkijai – „Periodas“ iš Varėnos (vadovas Valentinas Taraila), „Metelys“ iš Lazdijų r. (vadovė Danguolė Alksninienė).

Svečių teisėmis dalyvavo Aleksandro Stulginskio universiteto kapela „Ūkininkas“, Kauno technologijos universiteto tautinio meno ansamblio „Nemunas“ kapela (abiejų kolektyvų vadovas R.Sadzevičius), Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro šokio kolektyvas „Pasagėlė“ (vadovė (Sonata Jankienė), Batniavos kultūros centro vaikų liaudiškos muzikos kapela "Karklynėlis" (vadovė Regina Aleknienė).

„Grok, Jurgeli“ meno vadovė  Bernadeta Aksomaitytė pastebi, kad per kelis dešimtmečius, kai rengiami „Grok, Jurgeli“ koncertai, norinčių varžytis regionuose dėl teisės vykti į Kauną niekada netrūksta. „Kolektyvų nuolat gausėja, džiugu, kad juose daug jaunimo, vaikų. Daug kur susibūrę vien vaikų kolektyvai. Jie gegužę dalyvauja šventėje „Jurgut, Jurgut, pagrok“. Galima drąsiai sakyti, kad kapelos nepraranda populiarumo", – tvirtino B.Aksomaitytė.

Šventė „Grok, Jurgeli“ rengiama jau 44 kartą. Jos sumanytojas yra liaudies muzikos žinovas, kultūrininkas Vaidotas Stulga.


Šiame straipsnyje: GrokJurgelikapeloskoncertai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Danute.

Danute. portretas
visada lankausi sioje zavioje sventeje, tik siais metais labai nepatiko, ko gero buvo blogai sureguliuotas garsas , nebuvo galima suprasti ka kalba vedejai, o nuo ju kalbos priklauso ir ivaizdis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių