Quantcast

Urbšienės faifoklokai Baniutės svetainėje

Kačerginėje, buvusioje Mašiotų ir Urbšių šeimų vasarvietėje, kuri apima namelį ir parkų sklypus, daugiau nei 20 metų šeimininkauja Prano ir Jono Mašiotų palikimo puoselėtojų draugijos nariai. Šeimininkauja, vadinasi, prižiūri patikėtas valdas ir atkuria minėtų šeimų gyvenimą čia, pratęsia atminties apie juos laiką.

Reikšmingi pokyčiai įvyko praėjusių metų pavasarį, kai rekonstruotame namelyje į mus pažvelgė šiltas P. Mašioto žvilgsnis, suskambo jo šeimos narių žodis, prabilo asmeniniai daiktai. Taip pat parodos, susitikimai, koncertai.

Šiais metais draugija nutarė priminti Nepriklausomos Lietuvos laikais populiarią faifoklokų – penktos valandos popiečio arbatėlės – tradiciją. Nepritempdama šios idėjos, o tarsi pratęsdama tai, ką darė užsienio reikalų ministro žmona, P. Mašioto duktė Marija Urbšienė. Juolab kad draugija savo archyve turi originalų M. Urbšienės kvietimą į Arbatėlę.

Popietės svečiams buvo pasiūlytas prabangus meniu: M. Urbšienės asmenybės ir veiklų pristatymas, retro stiliaus muzika, pyragas ir karštieji gėrimai.

Popietės svečiams buvo pasiūlytas prabangus meniu: M. Urbšienės asmenybės ir veiklų pristatymas, retro stiliaus muzika (gyva!), pyragas ir karštieji gėrimai. Parašyta informacija negali perteikti to vakaro tikrojo grožio. Muzika, muzikės ir muzikavimas. Smuikininkė Ilona Klusaitė ir pianistė Aušra Gelusevičienė. Daug kartų girdėtas duetas ir tąkart pakviestas sužibėjo ypatingai – stilingai, elegantiškai, kartais kiek šelmiškai. Vidinė laisvė ir dalijimosi džiaugsmas. Muzikės grojo (koks netinkamas žodis) taip, kad buvo apdovanotos ne tik gausiais aplodismentais po kiekvieno kūrinio, bet ir spontanišku visų dalyvių atsistojimu ir dėkingumo šypsenomis, žodžiais. 

Svetinga: Baniutės svetainė ir popietės akimirka. Organizatorių nuotr.

Ta popietė buvo ypatinga dar vienu svarbiu veiksmu draugijai. Namelis pasipuošė iškaba „Baniutės svetainė“. Baniutė – tai P. Mašioto anūkė, padovanojusi savo tėvų (Jono ir Veronikos Mašiotų) vasarvietę Lietuvos žmonėms. Vienareikšmiu sprendimu, be jokių išlygų. Atidavė, kad išliktų, būtų džiaugiamasi ir naudojama. Tad dabar Mašiotų draugijos nariai, suteikdami būstinei Baniutės vardą, dėkoja jai už ypatingą dovaną ir kviečia lankytis. Jau artimiausiu metu, balandžio 27-ąją, atvykti į Penktos valandos arbatėlę, kurioje ir šį kartą muzikuos I. Klusaitė su A. Gelusevičiene.


Kas? Penktos valandos arbatėlė su sielą šildančia I. Klusaitės ir A. Gelusevičienės atliekama muzika ir firminiu B. Mašiotaitės pyragu.

Kur? Baniutės svetainėje (J. Janonio g. 40, Kačerginė).

Kada? balandžio 27 d. 17 val.

Registracija telefonu +370 610 05 513



NAUJAUSI KOMENTARAI

Griūk negyvas

Griūk negyvas portretas
Ir kas čia rašo tokias antraštes "faifoklokai", Mašotienė su Mašiotu kape vartosi nuo tokio žodžio. Kaži ar jie suprastų, ką čia apie juos norėjo pasakyti. Ot tai rašeivos žurnalistai, ir išgalvok tokias nesąmones:)

lialia

lialia portretas
Kazin ar patys zino ka reiskia ''faifoklokai''

Tagi

Tagi portretas
be svetimybės - "faifoklokai" jau nei žingsnio. GĖDA.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių