Quantcast

Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą dėl gaisro „Ekonovus“ teritorijoje

  • Teksto dydis:

Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą dėl ankstų pirmadienio rytą bendrovės „Ekonovus“ atliekų rūšiavimo aikštelėje Kauno rajone kilusio gaisro.

Pirminiais Aplinkos apsaugos departamento duomenimis, atliekos degė 100 kvadratinių metrų plote.

Gaisro vietoje užsukta paviršinių nuotekų sklendė, kad gesinimo vanduo nepatektų į vandens telkinius ir jų neužterštų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai apie 7 val. lokalizavo gaisrą, šiuo metu jie perkrauna atliekas ir lieja jas vandeniu.

Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą, kurio metu bus įvertinta aplinkai padaryta žala.

Aplinkos apsaugos departamento duomenimis, įmonė veikia turėdama taršos leidimą, kuris leidžia turėti tiek pavojingųjų, tiek nepavojingųjų atliekų. Įmonės pagrindinė veikla yra atliekų tvarkymas. Taršos leidimas išduotas 2015 metais, tikslintas 2023 metais atliekų laikymui ir šių atliekų paruošimui naudoti ar šalinti.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento teigimu, žmonės gaisro metu nenukentėjo.

Nacionalinio krizių valdymo centro atstovas Darius Buta BNS informavo, kad gyventojai gavo įspėjimą dėl kilusio gaisro. Pirmadienį rekomenduota užsidaryti namuose langus ir vengti lauko.

„Gyventojams yra išsiųstas rekomendacijos dar anksti ryte: užsidaryti langus ir nebūti lauke. Rekomenduojama kol kas laikytis šitų rekomendacijų“, – sakė D. Buta.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė BNS teigė, kad nepaisant to, jog gaisras užgesintas, vietoje ugniagesiai dar dirba, budi dvi automobilinės cisternos ir automobilinės kopėčios.

„Gana greit pavyko gaisro ugnį sutramdyti. Per valandą ugnis buvo nuslopinta. Yra stumdomos ir perkraunamos atliekos. Vietomis, kur matoma, kad yra reikalinga, perliejamas vanduo“, – BNS teigė E. Zdanevičienė.

Pasak jos, dviejų kilometrų spinduliu gyvenantiems žmonėms išsiųsti pranešimai dėl galimos taršos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad

Kad portretas
Teks panaikint imone ir iskelt uz misto o cia statyt daugiabucius reik Kauna plest , jau ir Vilko teritorija pertvarkoma i daugiabucius , loftus nes siuvimi pramone nuostolinga o butai Kaune didele kaina ir dar daug is provinciju nori apsigyvent Kaune .

Anonimas

Anonimas portretas
Loja ant sovietų, kad blogai tvarkėsi kai degė Azotas. Pasirodo, patys sugeba ne ką daugiau. Nors praėjo jau 35 metai ir yra "laisvi". O kas, jei staiga įvyktų didesnė katastrofa ?

Tele2

Tele2 portretas
po..bat, pranešimų negavom, nors gyvenam ne 2 km, o 100 m spinduliu. To sąšlavyno išlaidose - tik ta taršos leidimų kaina, visa kita nekainuoja, juk kas nesupūna, tas sudega... jau trečią kartą per paskutinius 7 metus
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių