Quantcast

Iš kauniečio „skolą“ bandė išmušti kumščiais: piktavaliams Temidė buvo negailestinga

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas už savavaldžiavimą arba kurstymą savavaldžiauti nuteisė tris vyrus, dviem iš jų skirdamas realias dvejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmes, o trečiajam bausmė skirta su atidėjimu.

Kaip pranešė Kauno apylinkės teismas, M. B. buvo kaltinamas į bendrininkų grupę subūręs kaltinamuosius J. G. ir G. V. ir iš nukentėjusiojo, panaudojant fizinę bei psichologinę prievartą, reikalavęs atiduoti pinigus.

Įrodyta, jog M. B., siekdamas iš buvusio verslo partnerio atgauti jo manymu tikrą, tačiau nukentėjusiojo ginčijamą 40 tūkst. eurų dydžio piniginę skolą, 2021 metų lapkričio-gruodžio mėnesiais, su J. G. ir G. V. susitarė, jog jie, panaudodami psichinę bei fizinę prievartą iš nukentėjusiojo išreikalaus pinigus. M. B. pagalbininkams už šį darbą pažadėjo sumokėti 8 tūkst. eurų atlygį.

Bylos duomenimis, J. G. ir G. V. su nukentėjusiuoju buvo susitikę tris kartus. Susitikimų metu asmenys aiškinosi, kas iš tikrųjų ir kam yra skolingas, tačiau susitarimas nebuvo pasiektas. Dėl šios priežasties 2022 metų kovą J. G. ir G. V. pasikvietė nukentėjusįjį į viename parke esančią automobilių stovėjimo aikštelę, ten nukentėjusį apkaltino melavimu, jam trenkė bei nurodė per du mėnesius grąžinti 40 tūkst. eurų skolą.

Nukentėjusiajam dėl patirtos psichinės ir fizinės prievartos išsigandus ir sutikus su reikalaujama suma, vėliau papildomai buvo nurodyta, jog 15 tūkst. eurų turi būti sumokėti per septynias dienas.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, jog kaltinamųjų M. B, G. V. ir J. G. atsakomybę lengvinančių aplinkybių dėl savavaldžiavimo numatytos nusikalstamos veikos padarymo nėra.

Visų kaltinamųjų atsakomybę sunkinančia aplinkybe buvo pripažinta tai, kad jie šią nusikalstamą veiką padarė veikdami bendrininkų grupe, o J. G. ir G. V. – dar ir esant recidyvui (J. G. iki šio nuosprendžio buvo teistas dešimt kartų, o G. V – penkis kartus).

Teismas nusprendė, kad bausmės tikslai šiems asmenims bus pasiekti tik realiai atliekant laisvės atėmimo bausmę.

Pirmadienį priimtu Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu G. V. ir J. G. pripažinti kaltais dėl savavaldžiavimo, jiems paskirtos realaus laisvės atėmimo bausmės dvejų metų ir dviejų mėnesių laikotarpiams.

M. B. pripažintas kaltu dėl kurstymo savavaldžiauti, jam paskirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant metų laikotarpiui.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koks rojus recedivistams

Koks rojus recedivistams portretas
Prie neigalaus lt teismo???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių