Quantcast

Spektaklyje „Requiem“ – nauji iššūkiai ir stichijos

Šį savaitgalį Klaipėdos dramos teatre vyks režisieriaus Dmitrijaus Krymovo spektaklio „Requiem“ premjera. Jame – šešios, skirtingas situacijas atspindinčios scenos, apjungiančios vieną bendrą temą – gimusius ir negimusius vaikus bei jiems žiaurų ir priešišką pasaulį.

Vienoje scenų žiūrovai išvys vandens pilną akvariumą, kuriame aktorė Digna Kulionytė įkūnys Ofeliją. Aktorė pasidalijo su kokiais iššūkiais jai teko susidurti.

„Turėjau specialias treniruotes su nardymo instruktoriumi. Buvo be galo įdomu susipažinti, iš naujo prijaukinti vandenį. Verčiau reikia ateiti, pamatyti, o tada galime sėdėti, kalbėti ir dalintis įspūdžiais. Kiekvienas spektaklis turi pasiruošimą, bet toks kokį turėjau šį kartą buvo kažkas niekada nepatirto, naujo“, – sakė D. Kulionytė.

Anot režisieriaus D. Krymovo, jeigu dėl kokių nors priežasčių aktorė negalėtų ištrūkti iš akvariumo, tam padėtų apmokytas naras, jis spektaklio metu bus ir kulisuose.

Režisierius spektaklį kuria vieno žymiausių XX–XXI a. japonų rašytojų Haruki Murakami romano „Kafka pakrantėje“ motyvais. Tačiau bus sąsajų ir su kitais žinomais literatūros kūriniais.

„Aš stengiausi padaryti, kad visos šešios scenos vizualiai ir prasmine puse neatrodytų kažkuo susijusios, bet visos kalba apie tą patį, yra skirtingos, bet jas jungia ta pati tema“, – sakė režisierius.

Aktorius D. Meškauskas atskleidė, kad tarp kūrinių autorių – ne tik H. Murakami ar V. Šekspyras, bus sąsajų ir su Biblija.

Scenografė, kostiumų dailininkė Renata Valčik pasakojo, kad techninių iššūkių spektaklyje netrūksta, jie esą parodo aktorių gebėjimą suderinti kūrybinį procesą, ambicijas ir fizinius nepatogumus.

„Tiek fizinių iššūkių neturėjau, kiek mano kolegos, mano iššūkiai kitokie. Kaip ir kiekviename procese, jų yra. Ką šiame procese išskirčiau? Kad tyla yra tokia pat svarbi kaip garsas. Su šita mintimi keliauju per procesą“, – dalijosi aktorė Samanta Pinaitytė.

O aktorius Karolis Maiskis pastebėjo, kad pirmajame D. Krymovo spektaklyje, kurio premjera vyko praėjusių metų rudenį – „Fragmente“ buvo apstu ugnies ir žemės stichijų įvairiomis formomis, o šiame spektaklyje bus ir vandens, ir oro.

„Džiaugiuosi galėdamas būti šitoje kelionėje, procese, susidurdamas su naujais iššūkiais“, – akcentavo K. Maiskis.

Spektaklio premjera – gegužės 11, 12 ir 15 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių