Quantcast

Švęsti Velykų – į Palangą: džiaugiasi, kad kainos dar – ne vasarinės

  • Teksto dydis:

Kai kurie į Palangą atvyksta trumpam – pavasario saulės išvilioti. Kiti kurorte ilsisi ir ten žada net margučius ridenti. Palangiškiai neabejoja, kad per Velykas kurortas ūš, teigia, kad taip būna kasmet, ypač po pandemijos.

Kai kurie Palangos verslininkai darbus pradės tik vasarą, bet Velykoms išsipuošė, net Zuikio ambasadą atidarė.

„Geras darbas ir sau, ir kitam“, – teigė kavinės savininkas Laimonas Adomaitis.

L. Adomaitis, paklaustas, ar jo viešbutis pilnas, sakė: „Čia viešbučio dar nėra, tik ruošiamės. Yra kavinė, bet ji irgi tik sezonui atsidaro“.

Į klausimą, ar kavinė nebuvo atidaryta Velykoms, L. Adomaitis atsakė: „Bus atidarytas tik kiemelis. Galės atsigerti arbatos, kavos. Maisto yra. Yra kavinių aplink, kurios dirba visus metus. Mes kol kas dirbam tik sezonu“.

Kiek jos kils – priklauso nuo kiekvieno viešbučio.

Kurorto verslininkai neabejoja, kad trys laisvos dienos, vaikų atostogos po Velykų, pakeis kurorto veidą.

„Užimtumas didesnis negu turėjome vasario mėnesį per vaikų atostogas, tai jis keliasdešimt procentų skiriasi. Žmonės gal daugiau rinkosi užsienį. Palangoje nelepino oras, slidinėjimo sezonas. Dabar matome tendenciją, kuri tikrai – ženkliai geresnė, tuo labai džiaugiamės“, – šnekėjo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Laura Taučiūtė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

Dalis viešbučių beveik užpildyti. Kai kurie kambarius užsisakė ne tik ilgajam savaitgaliui, o visai savaitei.

Poilsiu kurortininkai rūpinosi iš anksto. Turizmo specialistai pastebi, kad į Palangą atvilioja ir šiltėjantys orai, ir renginių gausa.

„Nuo pasipliuškenimo baseine, pasivaikščiojimų, taip pat daugelio edukacinių programų, kurios pritaikytos užsiėmimams šeimomis su vaikais. Tai didina mūsų turistų, svečių skaičių Palangos kurorte“, – pasakojo Turizmo ir informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė.

Anot verslininkų, daugelis naudojasi ir tuo, kad kainos dar – ne vasarinės.

„Kaina gali būti nuo 40-50 eurų už nakvynę. Priklauso nuo kategorijos, gali būti ir 70, 100, 150 eurų. Vasarą kyla kainos, natūralu, tai – pikas, sezonas. Visame pasaulyje turime vasarinio sezono kainų augimo momentą. Kiek jos kils – priklauso nuo kiekvieno viešbučio“, – kalbėjo L. Taučiūtė.

Nuo birželio vidurio poilsis kurorte vidutiniškai brangsta penktadaliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Palanga nuostabi tik godūs riebūs verslinykai trukdo

Nerekomenduoju

Nerekomenduoju portretas
Pilna Palanga pigiais degalais varomų automobilių, slankioja piktos senutės, nes kurirtininkaijai ir atvyksta, visi jau turi orientuotis kelis metus nusipirkę nuosavą butuką ar koledžą, nenuomoja. Jei turtingesni ir dar nenusipirkę nuosavo kokio buto, gyvena geruose viešbučiuose. Daug kas nuvažiuoja tiesiai į Latviją, Palanga nedomina. Jokiu būdu nepatariu vykt į Palangą. Vietiniai surūgę, po žiemos be pajamų, apgaut nieko neišeina, senos vietinės moteriškės tiek agresyvios, kad prekybos centre rėkia, stumdo žmones, kelia triukšmą, taip mėgina ne vietinius žmones sutrikdyti. O gal tiek pasimesti siautėjančią senutę parduotuvėj pamatę, kad pames piniginę ar automobilio raktelius? Siaubas. Vaizdas bjaurus. Oras Palangoje pilnas nuo automobilių išmetamų kietųjų dalelių. Tikrai nevažiuokit.

Jonas

Jonas portretas
Niekur nereik vaziuot i jokias palangas, galima ir namuose
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių