Quantcast

Tėvams – du nauji mokesčiai

Sportuojančių vaikų tėvus šiandien posėdžiausiantys Klaipėdos politikai gali apkrauti papildomais mokesčiais.

Už krepšinį – 25 litai

Miesto taryba turės nuspręsti, ar sporto mokyklas ir centrus lankantys moksleiviai galės sportuoti nemokamai, ar jų tėvai už vaikų užsiėmimus privalės sumokėti.

Parengtame sprendimo projekte numatyta, kad nuo balandžio 1 d. įvedamas mėnesio mokestis V.Knašiaus krepšinio mokykloje ir "Gintaro" sporto centre sieks 25 litus. Klaipėdos futbolo mokyklą, "Viesulo" ir Klaipėdos miesto sporto centrą lankančių vaikų tėvams per mėnesį teks pakloti po 12 litų.

Teigiama, kad socialiai remtinos šeimos nuo tokių mokesčių bus atleistos. Papildomai litų nereikės mokėti ir gabiausiems sportininkams – nacionalinių rinktinių nariams. Skaičiuojama, kad įstaigose bus apie 30 proc. auklėtinių, kuriems mokesčių mokėti nereikės.

Rinko neoficialiai

Mokestis už sporto mokyklų ir centrų lankymą iš vaikų ir jų tėvų nebuvo renkamas nuo 2002 m.

Pagrindinė priežastis, kodėl pinigus vėl teks mokėti, anot Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo pavaduotojo Igno Pociaus, yra ta, kad treneriai tokius mokesčius rinko neoficialiai.

"Vaikus reikia vežti į varžybas, o pinigų nėra. Jų nuolat buvo prašoma iš tėvų. Dabar, kai bus įvestas oficialus mokestis, neliks preteksto papildomai rinkti pinigus", – sakė I.Pocius.

Jo teigimu, mokesčių dydis taip pat nustatytas atsižvelgiant į trenerių ir tėvų rekomendacijas.

I.Pocius nenuogąstavo, kad dėl naujų mokesčių gali sumažėti sportuojančių vaikų.

Iš papildomų mokesčių per mėnesį tikimasi surinkti šiek tiek daugiau nei 40 tūkst. litų.

Auklėtojoms mokės algas

Liūdnos naujienos laukia ir mokyklų pailgintose dienos grupėse vaikus paliekančių tėvų. Iki šiol tokia paslauga Klaipėdoje buvo teikiama nemokamai, tačiau nuo rugsėjo 1-osios bus pradedami rinkti mokesčiai.

Miesto tarybai teikiamame sprendimo projekte numatyta, kad už vaiką, jei jis bus paliekamas 11–15 mokinių grupėje, per mėnesį tėvai turės mokėti 168 litus, 16–20 vaikų grupėje – 115 litų, o grupėje, kurioje daugiau nei 21 vaikas, – 88 litus.

"Iki šiol auklėtojoms, kurios likdavo pailgintose grupėse su vaikais, atlyginimas buvo mokamas iš savivaldybės biudžeto. Nustatyta, kad auklėtojos pailgintose grupėse dirba puse etato, pagal tai ir buvo mokama alga", – aiškino Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Jolanta Ceplienė.

Tačiau norint sutaupyti biudžeto lėšų, nuspręsta, kad auklėtojoms algas mokės tėveliai, tai yra visos išlaidos, susijusios su pailgintomis dienos grupėmis, bus perkeltos ant tėvų pečių.

92 pailgintos dienos grupės veikia 32 įstaigose.


Sportuojančių vaikų skaičius

V.Knašiaus krepšinio mokykla – 520

Klaipėdos "Gintaro" sporto centras – 574

Klaipėdos futbolo sporto mokykla – 708

Klaipėdos "Viesulo" sporto centras – 846

Klaipėdos miesto sporto centras – 1056



NAUJAUSI KOMENTARAI

mariomore

mariomore portretas
gintaro baseinas apgailėtinos būklės. O ką daryti, eina vaikai , nes daugiau nėra iš ko rinktis. Mūsų miesto valdžiai nerūpi vaikų ateitis. Jei būtų rūpėję, tai seniai turėtume naują baseiną .......

hm

hm portretas
Kokia čia nesąmonė? Gintarą lankom ir visada mokam po 30 Lt. Savivalė???

mokam ir dabar

mokam ir dabar portretas
Pirma karta girdziu, kad prailgintos dienos grupes iki siol buvo nemokamos. S.Dacho vidurineje jau rugsejo menesi sumokejom uz prailginta grupe uz visus metus is karto!!!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių