Quantcast

Avižinių dribsnių krovinyje – 500 dėžių baltarusiškų cigarečių

  • Teksto dydis:

Šalčininkų kelio poste praėjusią savaitę muitininkai sulaikė daugiau nei 1 milijono eurų vertės rūkalų kontrabandą: cigaretės aptiktos avižinių dribsnių krovinyje, iš Baltarusijos gabentame vienai Lietuvos įmonei.

Kaip pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT), krovininis vilkikas „Scania“, vairuojamas Baltarusijos piliečio, į Šalčininkų kelio postą atvažiavo balandžio 18 dieną, apie 13 val.

Vairuotojas deklaravo vienai Lietuvos įmonei vežantis beveik 7 tonas baltarusiškų avižinių dribsnių. Tačiau patikrinus mašiną rentgeno kontrolės sistema, muitinės pareigūnams kilo įtarimų, jog krovinyje gali būti ir kitų prekių.

Per vėlesnį detalų patikrinimą paaiškėjo, kad tarp avižinių dribsnių dėžių išties įmaišytos ir dėžės su cigaretėmis.

Iš viso rasta apie 500 dėžių (250 tūkst. pakelių) baltarusiškų rūkalų „NZ Gold“, jų vertė su mokesčiais viršija milijoną eurų.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas ir apklaustas, o vėliau jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir kuo

Ir kuo portretas
cia detas vairuotojas!? Ar jis pakavo krovini,ar jis turi galimybe ji patikrinti!? Taigi ne! Kodel neieskote gaveju ir siunteju,o terorizuojate niekuo deta zmogu!?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių