Quantcast

Praėjusią savaitę pas tris šiauliečius rasta nelegalių rūkalų

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę pas tris šiauliečius rasta nelegalių rūkalų pradėti tyrimai, pranešė policija.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) duomenimis, lapkričio 22 d. policijos pareigūnai, apžiūrėję 69-erių metų šiauliečio naudojamus garažus, esančius Šiaulių garažų masyve, aptiko didelį rūkalų sandėlį. Rastos „NZ Gold“, „Minsk Superslims“, „Winston Blue“, „Minsk Capital QS“ cigaretės. Iš viso buvo rasta 8596 pakeliai šiauliečiui priklausančių rūkalų, tarp jų – ir elektroninių. Viso radinio bendra vertė, įskaitant sumokėti privalomus mokesčius, yra 32 tūkst. 750 eurų.

Kaip teigiama Šiaulių APVK pranešime spaudai, kitą dieną su kontrabandinėmis cigaretėmis įkliuvo dar du šiauliečiai. Kelyje Kelmė-Šiauliai dirbę Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai nutarė patikrinti jų dėmesį patraukusią transporto priemonę „Opel Signum“. Automobilis pasuko į Lieporių kaimą ir įvažiavo į vieno gyvenamojo namo teritoriją. Pareigūnai pastebėjo, kad du vyrai iš jo bagažinės traukia dėžes.

Anot policijos, 31-nerių metų šiauliečio vairuotame „Opel Signum“ buvo rasta dėžė, kurioje buvo 500 pakelių cigarečių „NZ GOLD“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Po kurio laiko kieme pasirodžiusio 61-nerių metų namo savininko buvo paklausta, ar jis iš savo draugo pirko cigarečių, tačiau šis teigė to nedaręs.

Kaip pranešė Šiaulių AVPK, vis dėlto namo kieme, už šiukšlių konteinerių, pastebėtos numestos dvi kartotinės dėžės, panašios į tą, kuri buvo rasta automobilyje „Opel Signum“. Abu vyrai išsigynė radinio nuosavybės ir aiškino, kad  jas kažkas permetė per tvorą. Rastose dėžėse buvo 1 tūkst. pakelių cigarečių „NZ GOLD“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Dar 500 pakelių kontrabandinių rūkalų buvo rasta namo savininkui priklausančiame automobilyje „RENAULT GRAND SCENIC“:. Bendra nelegalių cigarečių vertė siekia 8 tūkst. 160 eurų.

Dėl minėtų įvykių padėti tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių