Quantcast

Pagrindinis „Kino pavasario“ prizas – lenkų režisieriaus filmui „Iš kur į kur“

  • Teksto dydis:

Pagrindinį šių metų „Kino pavasario“ prizą laimėjo lenkų režisieriaus Macieko Hamela (Maceko Hamela) filmas „Iš kur į kur“.

„Vienas automobilis, vienas kelionės tikslas, vienas skausmas, kuriuo dalijasi daugelis: idėja filmuoti žmones, bėgančius iš karo nuniokotos šalies, ir išsaugoti jų istorijas yra labai žmogiška. Galinio vaizdo veidrodėlyje matosi ne tik sugriauta šalis – jame atsispindi ir visos tautos likimas“, –  „Kino pavasario“ trečiadienį išplatintame pranešime cituojama tarptautinė žiuri.

Geriausio filmo kūrėjams įteiktas 8 tūkst. eurų prizas. 

Šiame konkurse dalyvavo dešimt Europos režisierių pirmųjų arba antrųjų ilgametražių kūrinių.

Specialiu paminėjimu pagerbtas kino kūrėjos Lunos Carmoon debiutas filme „Kaupikai“.

Režisierių Hugho ir DK Welchmanų filmas „Kaimiečiai“ pelnė du apdovanojimus, jis buvo paskelbtas daugiausiai simpatijų surinkusiu festivalio ilgametražiu filmu.

„Kino pavasaryje“ akredituotų žurnalistų ir kino kritikų žiuri šį filmą išrinko geriausia lietuviška premjera festivalyje. Jos kūrėjams audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija „AVAKA“ skyrė apdovanojimą ir 3 tūkst. eurų prizą.

Trumpametražių filmų konkurse varžėsi 33 vaidybiniai, dokumentiniai, animaciniai ir eksperimentiniai kūriniai iš visos Europos.

Nugalėtoju tapo režisieriaus Glebo Osatinski „Nusivylimas“.

Pasak žiuri, šis filmas įvertintas už kinematografiją, stiprią atmosferą, meistriškai perteikiančią gyvenimą dešimtojo dešimtmečio Ukrainoje ir vaizduojančią vidinę sumaištį bei pagrindinio veikėjo, kovojančio su smurtaujančia aplinka, katastrofą. Filmas apdovanotas 3 tūkst. eurų prizu.

Specialiu paminėjimu pagerbta ir režisierė Leila Basma dėl savo filmo „Jūros druska“.

Geriausiu festivalio lietuvišku trumpametražiu filmu paskelbtas Eglės Davidavičės kūrinys „Ta, kuri žino“. Jam skirtas 2 tūkst. eurų prizas.

29-asis „Kino pavasaris“ vyko Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir kitų didžiųjų miestų kino teatruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių