Quantcast

Mirė italų mados dizaineris R. Cavalli

  • Teksto dydis:

Būdamas 83-ejų penktadienį mirė italų mados dizaineris Roberto Cavalli (Robertas Kavalis), kurio meilė gyvūnų kailio ir gamtos motyvų audiniams ištisus dešimtmečius darė jį tarptautinio elito numylėtiniu, pranešė žiniasklaida.

Italijos naujienų agentūra ANSA pranešė, kad dizaineris po ilgos ligos mirė namuose Florencijoje, savo gimtajame mieste, kur gimė 1940 metų lapkričio 15 dieną.

Aštuntajame dešimtmetyje jo mados namų „Roberto Cavalli“ drabužiai pirmą kartą buvo pastebėti ant tokių žvaigždžių kaip Sophia Loren (Sofija Loren) ir Brigitte Bardot (Brižit Bardo), o jo stilių pamėgo ir vėlesnės garsenybių kartos – nuo Kim Kardashian (Kim Kardašian) iki Jennifer Lopez (Dženifer Lopes).

R. Cavalli mėgo „Ferrari“, cigarus ir pagal užsakymą gaminamus trikotažo marškinius, atsagstytus taip, kad išryškėtų jo įdegusi krūtinė. Jis buvo vedęs „Mis Visatos“ vicečempionę, turėjo purpurinį sraigtasparnį ir vynuogyną Toskanoje, bendravo su Holivudo žvaigždėmis.

R. Cavalli buvo vienas žinomiausių Italijos dizainerių. Jis išgarsėjo praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje – žinomumą jam atnešė jo egzotiški raštai, kailiai, plunksnos ir blukinti džinsai. Jis dažnai sakė, kad domisi laukiniais gyvūnais, kurie įkvėpė daugybę jo kūrinių.

2005 metais dizaineris buvo pakviestas atnaujinti „Playboy“ zuikučių aprangą ir pristatė leopardo rašto versiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Piskovas

Piskovas portretas
Buduliai ir prigozino troliai- pasikvepinkit ir ikalkit homosovietiku megstamo odekolono-Troinoj.Tada is tikro nuosirdziai pakomentuosit apie R.Cavalli.

Zakristijonas

Zakristijonas portretas
Raudojame ir dročiname, dročiname ir raudojame, gal ir mums duos kokius 30 Eurų...

Anonimas

Anonimas portretas
Italų mados dizaineris Roberto Cavalli, būdamas 82 metų, sūnaus susilaukė su ilgamete gyvenimo drauge, 38-erių metų buvusiu „Playboy“ modeliu švede Sandra Nilsson. Prabangių drabužių kūrėjo turtas yra vertinamas 500 mln. dolerių. R. Cavalli jau turi penkis vaikus iš dviejų ankstesnių santuokų. Garsus dizaineris buvo susituokęs du kartus: su Silvanella Giannoni ir Eva Düringer (1977 m. „Mis Austrija“, 1977 m. „Mis Visata“ 1-osios vicemis ir 1978 m. „Mis Europa“ titulų laimėtoja). Pirmoje santuokoje gimė dukra Christiana ir sūnus Tomaso, o antroje – dukra Raquele ir sūnūs Daniele ir Robertas. Anas stovėjo ir pinigai byrėjo
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių