Quantcast

Lietuvės svajonė jau pareikalavo šešiaženklės sumos

  • Teksto dydis:

197 pasaulio šalis per gyvenimą svajojanti aplankyti Birutė Aleknaitė siekia gerinti Lietuvos statistiką ir tapti pirmąja lietuve moterimi, išmaišiusia visą pasaulį. Tokie planai ne iš piršto laužti, mat kas kelis mėnesius naujas keliones planuojanti moteris jau aplankė daugiau nei 100 pasaulio valstybių. Tarp jų – ir  pavojais garsėjančius Afganistaną, Siriją, Afrikos šalis. Nuolatinės kelionės kainuoja milžiniškus pinigus. Moteris sako, jog į savo hobį jau yra investavusi tiek santaupų, kad būtų laisvai galėjusi įsigyti butą ar prabangų automobilį.

„Apie 200 tūkst. Tiek lėšų šiuo metu esu išleidus savo kelionėms. Paprastai skaičiuojant, reikia 100 šalių padauginti iš 2 tūkst. Vienoms kelionės išleidi šiek tiek mažiau, kitoms daugiau“, – prisipažino B. Aleknaitė.

Galėjau butą nusipirkti Lietuvoje ar prabangią mašiną. Bet man mašina – neaktualu. Niekada jos neturėjau, tik dviratį. Bandau kontaktuoti, kad būtų galimybė Lietuvoje įsigyti storesnį pasą, nes šiuo metu yra tik 30 puslapių pasas. Jo užtenka tik porai metų“.

Belgijos ambasados duomenimis, B. Aleknaitė buvo pirmoji lietuvė aplankiusi Gajaną, todėl norėdama pažymėti tokį svarbų sau įvykį, prie įspūdingųjų krioklių išskleidė Lietuvos trispalvę. Tiesa, moteris prisipažino, kad apskritai keliauti pradėjo gana vėlai – sulaukusi pilnametystės.

Baigusi mokyklą ir užsispyrusi įstoti į studentų svajone laikomą Kembridžą, netrukus savo tikslą ji įgyvendino ir išskrido į Didžiąją Britaniją. Tąkart pirmasis išsiskyrimas su namais buvo sunkus – ji nuolat ilgėjosi artimųjų ir pirmuosius metus Anglijoje jautėsi svetima.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Ne visos kelionės po turistų nepaliestus kraštus tampa aštrių pojūčių išbandymais. Išvykos į Gajaną metu B. Aleknaitė pateko į rojų, apie kurį net sapnuose nesapnavo. Su vietiniais kontaktą užmegzti mėgstanti moteris nepasikuklino ir sako susisiekusi su vienu turtingiausiu Gajanos naftos magnatu – Kads Khan.

Pastarasis ne tik atsakė į B. Aleknaitės laišką, tačiau ir pasirūpino, jog jo brolis keliautojai aprodytų pačias gražiausias šalies vietas. Tad vos tik B. Aleknaitė užsiminė apie norą pamatyti vieną galingiausių pasaulio krioklių, vyras suorganizavo privatų lėktuvą ir surengė įspūdingą ekskursiją.

Rizikos kupinas B. Aleknaitės gyvenimo būdas ilgą laiką kliudė jos asmeniniam gyvenimui. Ekstremalius pojūčius mėgstančių, o kai reikia, ir vieną ją į pavojingus nuotykius išleisti pasiryžusių vyrų pulkai niekada prie jos namų durų nesirikiuodavo. Tačiau, kai mažiausiai to tikėjosi, pandemijos metu su draugėmis į Meksiką išvykusi B. Aleknaitė visai netikėtai susipažino su jos dėmesį patraukusiu IT kompanijos vadovu, prancūzu Xavieru.

Mylimasis taip pat mėgsta nuotykius ir avantiūras, todėl su B. Aleknaite jie puikiai vienas kitą papildo. Vis tik barnių pora neišvengia ir dažniausiai konfliktuoja tada, kai B. Aleknaitė viena išsiruošia į pavojų kupinas keliones. Nors kartu jie jau apkeliavo daugiau nei 20 šalių, moters mylimasis ne visada ją lydi į tolimuosius kraštus.

Kilęs iš itin garsios ir pasiturinčios šeimos, vyras jau nuo vaikystės maišė pasaulį, todėl nedega tokiu pat noru keliauti be perstojo. Xaviero šeima – išties neeilinė. Jiems priklauso didžiulė pilis Prancūzijoje, kurioje, pagal paprotį, visi giminės atstovai su savo antrosiomis pusėmis sumaino aukso žiedus.

Pasak B. Aleknaitės, tik įveikę savo baimes, leisime sau pasimėgauti tikru gyvenimu ir naujais atradimais. Artimiausiuose jos planuose – karštieji pasaulio taškai: Jemenas, Kataras ir Irakas. Skamba nejaukiai? B. Aleknaitė sako, kad apie tai visai negalvoja, nes koncentruojasi ne į savo baimes, o į vidinį augimą ir tikslo siekimą.

Visa keliautojos B. Aleknaitės istorija galite pamatyti – laidoje „Bus visko“ per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VISATA

VISATA portretas
Tik tokios beprotės ,bepročiai be stabdžių gali šitaip nusiklejoti mintimis ir klajoti po svietą.Vargas dėl proto.Beveik gaila jos pasidarė.Ir tokių pokemonų vis daugėja.

Oh

Oh portretas
Tikrai moteriskei proto trukumas..jau geriau tureti grazius namus ir pailseti juose Dabar gyvenimas lagamine Uzuojauta deja protelis minkstas Jo neidezi

Onė

Onė portretas
Ar tas aplankytų šalių skaičius pridėjo proto????
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių