Quantcast

F. Jansonas tikina, kad prezidentas negali išeiti atostogų

Prezidento patarėjas Frederikas Jansonas teigia, kad antros kadencijos siekti apsisprendęs šalies vadovas Gitanas Nausėda rinkiminės kampanijos metu išeiti atostogų negali, nes, pasak jo, tokia galimybė ne tik nėra teisiškai reglamentuota, bet ir praktiškai sunkiai įmanoma. Todėl, anot F. Jansono, prezidentas savo dalyvavimą rinkiminėje kampanijoje yra sumažinęs iki minimumo.

„Kiekvienas žmogus, kuris penkerius metus dirba be atostogų, turbūt jų norėtų. Nerasime tokio, kuris nenorėtų. Iš kitos pusės eidamas į rinkimus ir pradėdamas vykdyti prezidento pareigas puikiai žinai, jog atostogų nėra, nebuvo ir nebus“, – Žinių radijui teigė F. Jansonas.

„Šiuo atveju Konstitucijoje yra numatyta pakankamai daug dalykų, kuriuos gali padaryti tik valstybės vadovas. Jo pakeitimo kažkuo, kad vykdytų pareigas, turėtų galimybę pasirašyti – kaip pavaduojančio ministro vietoje premjero – nepaskirsi“, – pridūrė jis.

Prezidento patarėjas teigia, kad galimybė prezidentą pavaduoti Seimo pirmininkui yra numatyta išskirtiniais atvejais, pavyzdžiui, prezidentui rimtai susirgus.

Taip pat, pasak jo, įteisinus galimybę atostogauti ir prezidentui, gali susidaryti tokia situacija, kad rinkiminiu laikotarpiu atostogų išeitų visi trys šalies vadovai.

Kiekvienas žmogus, kuris penkerius metus dirba be atostogų, turbūt jų norėtų. Nerasime tokio, kuris nenorėtų.

„Šiais metais Seimo pirmininkė nutarė nedalyvauti Seimo rinkimuose. O kas bus jei dalyvaus? Trys valstybės vadovai atostogauja, nes jie daro rinkiminį šou. Na, baikit. Prezidentas apsispręsdamas dalyvauti rinkimuose aiškiai pasakė – pirmiausia darbas“, – sakė prezidento patarėjas.

Būtent šios priežasties, pasak F. Jansono, prezidentas rinkimų štabo veiklą susimažino iki minimumo.

„Debatai, viskas yra po darbo. Kai kurie interviu taip, pietų metu atvažiuosi padarysi ar dar kažkaip, bet tai tiek. O atostogų nori visi. Aš irgi noriu atostogų – neduoda“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad prezidento posto siekianti šalies premjerė Ingrida Šimonytė nuo pirmadienio išeina atostogų rinkiminei kampanijai.

Skelbiama, kad premjerė atostogaus balandžio 22–25 d., balandžio 29–gegužės 2 d. ir gegužės 7–10 d. Prezidento pavedimu, I. Šimonytę atostogų metu pavaduos finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks šių metų gegužės 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

negali išeiti atostogų, nes kitaip gali laimėti LGBT

negali išeiti atostogų, nes kitaip gali laimėti LGBT portretas
Prezidentas negali išeiti atostogų, nes kitaip gali laimėti LGBT kandidatas...

Full zero

Full zero portretas
Bus 5 metų stagnacija, jei Lietuviai neišrinks naujo prezidento.

kadangi NAUSĖDA "negali" atostogauti

kadangi NAUSĖDA "negali" atostogauti portretas
" labai užsiėmęs"-- KITAI kadensijai gyventojai jo n e r i n k s -- rinksime TĄ , kuris ir dirbs ir atostogaus n o r m a l i a i, kai ir visi gyventojai. -- Lietuvai, per 34 metus į g r i s o ne tik KOMUNISTAI , bet ir įvairaus plauko POPULISTAI panašūs į NAUSĖDĄ.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių