Quantcast

A. Raščius: „An-2“ pakėlimo operacija baigta, rastas vienas kūnas

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą buvo baigta nukritusio orlaivio „An-2“ pakėlimo procedūra, orlaivyje rastas vienas kūnas, BNS patvirtino valstybės įmonės „Oro navigacija“ generalinis direktorius Algimantas Raščius.

„Operacija baigta, rastas vienas kūnas“, - BNS sakė A.Raščius. Kaip teigė „Oro navigacijos“ vadovas, piloto kūnas perkeltas į laivą, jį apžiūri prokurorai.

Pasak jo, operacija buvo baigta kelios minutės prieš 23 valandą, orlaivis jau turėtų būti nuleistas į dugną.

„Turėtų jau būti nuleistas. Traukiant jį mes vos ištraukėme, traukiant sparnai nulūžo, vos galėjome ištraukt“, - sakė A.Raščius.

Jis taip pat sakė apie operaciją daugiau kalbėti nenorintis, klausimus siūlė adresuoti prokurorams.

Per operaciją į Baltijos jūrą gegužės viduryje nukritusį lėktuvą „An-2“ buvo suplanuota lynais pakelti į 5-10 metrų gylį nuo vandens paviršiaus. Ten jį turėjo apžiūrėti narai, o po apžiūros lėktuvas turėjo būti nuleistas į dugną.

Lėktuvo pakėlimo darbus patikėta atlikti Nyderlandų įmonei „Mammoet“, sutartį su šia bendrove pasirašė „Oro navigacija“. Darbų kaina neatskleidžiama.

Iš Geteborgo į Klaipėdą skridęs „An-2“ su patyrusiais lietuviais pilotais Adolfu Mačiuliu ir Alvydu Selmistraičiu virš Baltijos jūros dingo gegužės 16-osios popietę. Po trijų parų lėktuvas rastas Baltijos jūros dugne, už daugiau nei 100 kilometrų nuo kranto, 124 metrų gylyje. Vėliau pranešta, kad orlaivyje yra bent vieno piloto kūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių