Quantcast

Sostinę sveikino Kaziuko eisena

Šokančios meškos, vilkai, riteriai, blizgančiais šarvais, tautiniais apdarais pasipuošę lietuviai, orkestrai ir šv. Kazimieras sveikino Vilnių, švenčiantį tradicinę mugę.

Šeštadienio vidurdienį prie Seimo rūmų būriavosi neįprasta minia. Folkloro ansambliai, Vilniaus seniūnijų atstovai, visi, neabejingi Kaziuko mugei, rikiavosi į šventinę eiseną. Apie pusę pirmos kolonos priekyje stovintys muzikantai ėmė pūsti ragus ir eisena išjudėjo Gedimino prospektu link Arkikatedros.

Gedimino prospekto pradžioje eisenos laukė dzūkų kolona. Šiais metais pradedama nauja tradicija ir pristatomi Lietuvos etnografiniai regionai. Pirmiesiems pradėti šią tradiciją garbė atiteko dzūkams. Nuo Katedros aikštės susijungusios eisenos patraukė link miesto Rotušės, kur jų laukė muzikantai, Vilniaus savivaldybės ir Dzūkijos miestų ir rajonų atstovai.

„Sveikinu į mugę atvykusius dzūkus ir man, kaip aukštaičiui, didelė garbė pranešti, kad kitais metais progą pasirodyti turės aukštaičiai. Neabejoju, kad jie tai padarys ne prasčiau nei šiemet tai daro dzūkai“, - skelbdamas Dzūkų dienas oficialiai atidarytomis sakė Vilniaus vicemeras Stanislovas Šriūbėnas.

Vilniaus ir Dzūkijos atstovai pradėdami Dzūkų dienas nusikalė simbolines Kaziuko mugės monetas – auksinus ir sidabrinus.


Šiame straipsnyje: Kaziuko mugėKaziukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių