Quantcast

Baltieji rūmai atmeta naujausius Maskvos kaltinimus Ukrainai dėl išpuolio Pamaskvėje

  • Teksto dydis:

Rusijai vėl bandant susieti teroristinį išpuolį koncertų salėje Pamaskvėje, už kurį atsakomybę prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), su Ukraina, Baltieji rūmai ketvirtadienį atmetė kaltinimus ir pavadino Maskvos pareigūnus „mėšlo pardavėjais“.

„Mano dėdė sakydavo [...] kad geriausi mėšlo pardavėjai mėšlo pavyzdžius dažnai nešiojasi burnoje. Atrodo, kad Rusijos pareigūnai yra neblogi mėšlo pardavėjai“, – žurnalistams sakė Nacionalinės saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

Kiek anksčiau ketvirtadienį Maskva pareiškė, kad praėjusios savaitės išpuolis, per kurį žuvo 143 žmonės, buvo „susijęs su Ukrainos nacionalistais“.

Penktadienį netoli Maskvos esančioje koncertų salėje „Crocus City Hall“ užpuolikai atidengė ugnį ir vėliau padegė pastatą.

Suimti keturi įtariami atakos vykdytojai, kurie, Rusijos valstybinės žiniasklaidos duomenimis, visi yra iš Tadžikistano, ir keli įtariami bendrininkai.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir šalies saugumo tarnybos nesiliauja tvirtinančios, kad prie penktadienio išpuolio prisidėjo Ukraina ir Vakarai, nors atsakomybę prisiėmė IS.

Atsakomybę dėl išpuolio greitai prisiėmė džihadistų grupuotė IS, bet Maskva nesiliauja kartojusi savo pirminės versijos, kad išpuolis susijęs su Ukraina.

„Dirbant su sulaikytais teroristais, tiriant iš jų paimtas technines priemones ir analizuojant informaciją apie finansines operacijas, gauta įrodymų apie jų ryšius su Ukrainos nacionalistais“, – ketvirtadienį pareiškė Rusijos tyrimų komitetas.

Pasak Tyrimų komiteto, įtariamieji gavo „dideles pinigų ir kriptovaliutos sumas iš Ukrainos“ ir pridūrė, kad ketvirtadienį buvo sulaikytas dar vienas vyras, įtariamas išpuolio Pamaskvėje vykdytojų finansavimu.

„Tyrėjai prašys teismo skirti jam kardomąjį kalinimą“, – sakoma išplatintame pranešime.

Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkės atmeta šiuos Maskvos kaltinimus kaip absurdiškus ir neigia bet kokias sąsajas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matai

Matai portretas
vėl kliedi tas jankiu imperijalistų klounas Birbis, jau visiem aišku kad šitas teroro aktas rišasi su ukrų fašistais ir su jankiu imperijalistų palaiminimu, suimti tadžikų žudikai jau duoda parodymus ir duoda suprasti kad čia kyšo ukrų benderovcų ausys, visą tai parodė per ROSSIJA 24prasti jau reikalai tam neūžaugai narkomanui žydų klounui zieliai, greitu laiku teks pasiieškoti tvirtesnės virvės

Cypaukite kiek tik norite, bet

Cypaukite kiek tik norite, bet portretas
Istorijos nepakeisi. Žmonija valosi. Nuo žydžių. Kiekvieną žydę, pusiau žydę, net vienu aštuntadaliu žydę žudys lėtai, kad maža nepasirodytų. O jūs klykite kiek jums lenda.

cha

cha portretas
Burliokai tiek prisišikę, kad priešai supa iš visų pusių, tik atsuks nugarą ir spyris į šikną :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių