Quantcast

ES Teismas: buvęs „Formulės 1“ dalyvis N. Mazepinas išbrauktinas iš sankcijų sąrašo

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos Bendrasis Teismas trečiadienį pareiškė, kad buvęs „Formulės 1“ lenktynininkas Nikita Mazepinas turėtų būti išbrauktas iš asmenų, kuriems taikomos ES ribojamosios priemonės dėl jų vaidmens Rusijos kare prieš Ukrainą, sąrašo.

Prieš dvejus metus, po Rusijos invazijos, N. Mazepinas buvo įtrauktas į asmenų, kuriems 27 šalių blokas taikė sankcijas, sąrašą dėl jo tėvo ryšių su Kremliumi. Vėliau jis neteko „Formulės 1“ vietos komandoje „Haas“.

Nuo tada, kai prezidentas Vladimiras Putinas įsakė savo kariams įžengti į Ukrainą, ES Rusijai yra paskelbusi keletą sankcijų paketų. Šios priemonės buvo nukreiptos prieš energetikos sektorių, bankus, didžiausią pasaulyje deimantų gavybos bendrovę, įmones ir rinkas, o Rusijos pareigūnams įšaldytas turtas ir uždrausta keliauti.

Tarp asmenų, prieš kuriuos nukreiptos sankcijos, yra N. Mazepinas ir jo tėvas Dmitrijus, mineralinių trąšų bendrovės „Uralchem“ savininkas ir vadovas.

N. Mazepinas teigė, kad ES padarė vertinimo klaidą, kai jam buvo pritaikytos sankcijos. Teismas priėmė jam palankų sprendimą ir pareiškime nurodė, kad „šeimos ryšys su jo tėvu, Rusijos verslininku Dmitrijumi Mazepinu, nėra pakankamas, kad jis būtų laikomas susijusiu su tėvu bendrais interesais ir dėl to būtų paliktas šiuose sąrašuose“.

Prieš dvejus metus ES nurodė, kad D. Mazepinas yra Vladimiro Putino artimiausio rato narys, o N. Mazepinas yra „fizinis asmuo“, kurį galima įtraukti į šį sąrašą dėl jo ryšių su tėvu.

N. Mazepino sutartį amerikiečių valdoma „Formulės 1“ komanda „Haas“ nutraukė po Rusijos invazijos į Ukrainą. N. Mazepinas teigė, kad buvo sukrėstas praradęs teisę varžytis „Formulėje 1“ ir kad įkurs fondą, kuris padės sportininkams, dėl Rusijos karo negalintiems dalyvauti varžybose.

Tuo metu „Haas“ taip pat nutraukė sutartį su rėmėju „Uralkali“.

Prasidėjus karui, automobilių sportą valdanti Tarptautinė automobilių federacija (FIA) uždraudė Rusijai dalyvauti visuose tarptautiniuose renginiuose, tačiau leido atskiriems vairuotojams dalyvauti neutraliose varžybose be nacionalinių simbolių, vėliavų, spalvų ir himnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Russkij

Russkij portretas
mazepin - idi na----ui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių