Quantcast

Yra į ką akis paganyti: prabangiausi laikrodžiai kainuoja kaip naujai įrengtas namas

  • Teksto dydis:

Ko ieškote laikrodyje? Elegancijos, funkcionalumo, aukštųjų technologijų ar klasikos? Ženevos parodoje „Laikrodžiai ir stebuklai“ gamintojai pristato prabangius laikrodžius, kurie, pasak ekspertų, jau gerina rekordus.

Vienas iš „Piaget Altiplano“ laikrodžių yra vos dviejų milimetrų storio. Tai neabejotinai vienas ploniausių kada nors pagamintų laikrodžių, bet su galingu mechanizmu. Jo kaina kaip įrengto namo – 720 tūkst. eurų. 

„Šiemet kvepia daugybe rekordų. Matėme sudėtingiausią pasaulyje laikrodį „Vacheron Constantin“ su 63 komponentais, 5,5 centimetrų storio. Norėčiau jums pristatyti patį ploniausią mugės laikrodį – tai „Altiplano Ultimate“, tik dviejų milimetrų storio. Nuostabus pasiekimas“, – kalbėjo laikrodžių ekspertas Gianfranco Ritschel.

Parodoje pristatomas ir tiksliausias laikrodis su mėnulio fazėmis. Amžinojo kalendoriaus laikrodis automatiškai apskaito ir keliamuosius metus. Tai reiškia, kad per 45 mln. metų jis nukryps tik viena diena. Tik koks pirkėjas tai galės patikrinti?

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Legendinė brazilų manekenė Gisele Bündchen irgi išbandė šveicarų gamintojo laikrodį, kurio specializacija – pilotų ir aviacijos laikrodžiai.

„Jis gražus. Man patinka. Išties laikui nepavaldus laikrodis“, – teigė G. Bündchen.

Parodoje galima rasti ir sudėtingiausių laikrodžių. Vienas iš jų pasidabinęs daug krumpliaračių, 63 mechaninėmis funkcijomis.

„Demonstruojame laikrodžio vidurius, koks sudėtingas jis yra. Jame 2877 detalės, 245 brangakmeniai, 31 rodyklė ir devyni diskai“, – sakė „Vacheron Constantin“ laikrodininkas Max Dischinger.

Tačiau laikai yra sunkūs, o vartotojų išlaidoms mažėjant, ar tikrai žmonės gali sau leisti prabangius šveicariškus laikrodžius? Vienos įmonės vadovas sako, kad reikia nustatyti tinkamą kainą.

„Kainų rėžis, kuris, mūsų nuomone, šiuo metu rinkoje labai svarbus, yra nuo 1 tūkst. iki 3 tūkst. eurų. Klientai ieško gražių, elegantiškų ir rafinuotų laikrodžių. Šiame kainų segmente paklausa didžiulė“, – nurodė „Raymond Weil“ vadovas Elie Bernheim.

Laikrodžių paroda plačiajai visuomenei duris atvers trims dienoms jau šį savaitgalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Man jie

Man jie portretas
nekainuoja net mokamo tualeto paslaugu. Sios reikalingos,o laikrodzio neturiu nuo tarnybos kariuomeneje dembelio.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių