Quantcast

Prancūzijos Senatas atsisakė bausmių prostitučių klientams

  • Teksto dydis:

Prancūzijos parlamento aukštieji rūmai antradienį atsisakė bausmių prostitučių paslaugomis besinaudojantiems klientams, o sekso darbininkių paslaugų siūlymą pripažino teisės pažeidimu.

Naujajam įstatymui turės pritarti žemieji rūmai, tačiau jau dabar jis sulaukė griežtos kūniškus malonumus teikiančios profesijos atstovų kritikos. Pasak jų, tokia tvarka nustums prostituciją dar giliau į užribį, ir jos taps galimo išnaudojimo aukomis.

Protestuoti prieš naująjį įstatymą šeštadienį į Paryžiaus gatves išėjo šimtai prostitučių – daugelis iš Pietų Amerikos ir Kinijos.

Senatoriai pakeitė ankstesnį įstatymo projektą, kurį pateikė Nacionalinis Susirinkimas, žemieji rūmai, ir kuris numatė baudas prostitučių paslaugomis besinaudojantiems klientams.

Manoma, kad žemieji rūmai dar kartą pakeis šį įstatymo projektą, kol jis pagaliau taps įstatymu.

Prostitučių interesus atstovaujančios asociacijos sako, kad numatyta teisinė atsakomybė už paslaugų siūlymą apsunkina moterų darbą ir paverčia jas priekabių ir išnaudojimo taikiniais.

Prostitucija Prancūzijoje yra teisėta. Šalyje sekso paslaugas teikia 30 tūkst. jos atstovių, daugiau nei 80 procentų jų yra atvykusios iš užsienio.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis dauguma jų yra atvykėlės iš Rytų Europos, Afrikos, Kinijos ir Pietų Amerikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių