Quantcast

Irako premjeras pasveikino nuo džihadistų išvaduotą miestą

  • Teksto dydis:

Irako premjeras Haideras al Abadi (Haideras Abadis) antradienį triumfuodamas lankėsi vakariniame Ramadžio mieste, vyriausybės pajėgoms šio vizito išvakarėse išvadavus miesto teritoriją nuo „Islamo valstybės“ grupuotės ir iš džihadistų perėmus svarbų administracijos pastatų kompleksą.

Irako valstybinė televizija tik pranešė, kad H.al Abadi lankosi Ramadyje, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Tačiau Irako kariuomenės vadas brigados generolas Ahmedas al Belawi (Ahmedas Belavis) naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė, kad premjero vizitas mieste prasidėjo nuo susitikimo su saugumo pajėgų ir provincijos valdžios pareigūnais, kurie jį informavo apie naujausius įvykius.

Tuo metu pačiame mieste išminuotojų grupės iš gatvių ir šalia jų esančių pastatų šalino sprogstamuosius įtaisus, sakė A.al Belawi, nors atokiuose miesto rajonuose tebevyko pavieniai susirėmimai.

Anbaro provincijos sostinę Ramadį džihadistai užėmė gegužę, suduodami didelį smūgį Irako pajėgoms ir JAV vadovaujamai kampanijai. Bagdado vyriausybė netrukus paskelbė apie kontrpuolimą miestui atsiimti, tačiau pastangos išvaduoti Ramadį strigo ir buvo temdomos politinių kivirčų.

Pirmadienį Irako pajėgos, palaikomos JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos smūgių, pagaliau atsikovojo Ramadžio centrą iš džihadistų ir iškėlė Irako vėliavą virš vyriausybinio komplekso.

Pareigūnai neatskleidė bendro šios operacijos aukų skaičiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių