Quantcast

Vokietija ir JAV: Rusija turėtų būti patraukta atsakomybėn dėl smurto Ukrainoje

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel, antradienio vakarą kalbėdamiesi telefonu, išsakė susirūpinimą dėl Rusijos vaidmens rytų Ukrainą krečiančiame konflikte ir sutarė, kad reikia rasti lėšų Ukrainos ekonomikai stabilizuoti.

Baltieji rūmai nurodė, kad abu lyderiai yra susirūpinę dėl "Rusijos materialinės paramos separatistams" ir jos nesugebėjimo laikytis pernai rugsėjį Minske pasirašytos paliaubų sutarties.

Baltųjų rūmų pranešime sakoma, kad abu lyderiai "susitarė, kad Rusija turi būti patraukta atsakomybėn dėl savo veiksmų".

Vašingtonas pasiruošęs sugriežtinti sankcijas Rusijai dėl jos vaidmens Ukrainoje, jeigu įžvelgs tokią būtinybę, trečiadienį pareiškė JAV iždo sekretorius Jackas Lew (Džekas Liu), pasirašęs susitarimą, pagal kurį Vašingtonas suteiks Kijevui 2 mlrd. dolerių (1,77 mlrd. eurų) paskolos garantijas.

B.Obama ir A.Merkel akcentavo, kad Ukrainai stabilizuoti reikalingas "tvirtas finansinės pagalbos paketas".

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai per savo susitikimą ketvirtadienį tikriausiai nuspręs prašyti Europos Komisijos parengti naują sankcijų Rusijai paketą, tačiau galutinis sprendimas dėl to žingsnio bus priimtas per Bendrijos viršūnių susitikimą vasario 12 dieną.


Šiame straipsnyje: Barackas ObamaRusijos gynybaAngela Merkelkaras UkrainojeJackas Lew

NAUJAUSI KOMENTARAI

TIK TEISTI

TIK TEISTI portretas
Viena diena Rusijai ateis galas uz zmoniu zudymus, Leninas, Stalinas, o dabar Putinas turi buti pripazinti zmogzudziais ir teisiami taip kaip Jugoslavijos Slobodovicius = mirties bausme.

cha cha cha

cha cha cha portretas
va kur didziausi ukrainos teroristai.Bezdzione ir jo subinlaize

Terminatorius

Terminatorius portretas
turejau mintyje "to kaunietis"
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių