Quantcast

R.Sikorskis: Lenkija yra pasirengusi „perkrauti“ santykius su Lietuva

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis pareiškė, kad jo šalis yra pasirengusi naujam atsivėrimui santykiuose su Lietuva, pranešė naujienų agentūra PAP.

Tačiau, pasak pranešimo, R.Sikorskis pridūrė, kad toks „perkrovimas“ turi būti susijęs su Lietuvos įsipareigojimų, įvardintų dvišalėje sutartyje dėl draugiškų santykių, įvykdymu.

Lenkijos užsienio reikalų ministerijos vadovas, kalbėdamas Lenkijos radijo pirmajai programai, pažymėjo, kad lenkų mažumos Lietuvoje klausimo sprendime tarpininkauja aukštasis Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos komisaras tautinių mažumų klausimais, kuris abiejų šalių Vyriausybėms pateikė rekomendacijas.

„Lenkija yra pasirengusi įgyvendinti šias rekomendacijas. Mes tikimės, kad Lietuva, kaip europinė valstybė parodys pasiryžimą civilizuotai elgtis su mažumomis“, - cituojamas R.Sikorskis.

Vilniaus ir Varšuvos santykiai pastaruoju metu yra įtempti dėl skirtingai vertinamos tautinių mažumų padėties - vardų ir pavardžių, gatvių pavadinimų rašymo, švietimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jk

jk portretas
Tai tik propogandinė miglelė skirta ES sukelti įspūdį,kas lenkai elgiasi konstruktyviai,norint tęsti mūsų polonizaciją.Tačiau šlėktelė turi atsiprašyti už Vilniaus okupaciją, pamerkti banditiškus Pilsudskio-Želigovskio veiksmus.Štai šito jie ir nenori.Pšekai ir ruskiai dvi paskutinės Europos imperialistinės valstybės
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių