Quantcast

Geriausias visų laikų pasiekimas – Lietuvos jaunių rinktinė pasidabino sidabro medaliais

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunių iki 18 metų ledo ritulio rinktinė užbaigė istorinį pasirodymą pasaulio jaunių I diviziono B grupės turnyre.

Paskutinėse turnyro rungtynėse Lietuvos rinktinė 4:3 palaužė estus. Ketvirtoji pergalė per penkerias rungtynes lėmė, jog lietuviai į priekį praleido tik slovėnus ir iškovojo sidabro medalius.

Pirmasis rungtynių kėlinys buvo rezultatyvus. Lietuviai dukart pirmavo po Tito Krakausko (01:01, rez. perd. Dominykas Boravski, Simonas Valivonis) ir Kajaus Zeynalovo (11:33, rez. perd. S. Valivonis, Mykolas Škadauskas) įvarčių, bet varžovai ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą. Tikslūs buvo Ansernijus Koltsovas, Maksimas Burkovas ir Partelis Kose.

Visgi antrajame kėlinyje lietuviams pavyko pagerinti žaidimą gynyboje bei pelnyti dar du įvarčius. Šį kartą tikslą pasiekė Simonas Valivonis (24:48, rez. perd. T. Krakauskas, Dovydas Jukna) ir Deimantas Šulinskas (36:43, rez. perd. Algirdas Jaras, Mykolas Škadauskas).

Trečiajame kėlinyje lietuvių nuobaudos sukėlė papildomų problemų. Jie beveik dvi minutes turėjo dvigubą kiekybinį deficitą, o vėliau mažumoje žaidė ir penkias minutes. Visgi, pasiaukojamas darbas gynyboje leido išlaikyti pranašumą ir iškovoti pergalę.

Sidabras I diviziono B grupėje – geriausias visų laikų Lietuvos pasiekimas šioje amžiaus grupėje. Iki šiol šiame divizione jie žaidė tik kartą, kai liko paskutiniai ir iškrito atgal į žemesnį divizioną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Pakrante

>Pakrante portretas
tas pats sudas tik ant ledo, tai buvo atsitiktinai, nes vos neprasiko.

>Valerijui

>Valerijui portretas
Yra pasaulio čempionatas, jame dalyvauja 16 komandų. Ten žaisdavo ir Rusija, Baltarusija, kurios dabar pašalintos, taigi visi žemiau jų esantys automatiškai pakilo dviem vietom aukščiau. Paskui eina divizionai, tai yra atrankos į pasaulio čempionatą grupės, čia laimėjęs pereini į aukštennį divizioną arba patenki į pasaulio čempionatą, o užėmęs paskutinę vietą pereini į žemesnio lygio grupę. Iš principo tuose divizionuose aktualios tik pirma ir paskutinė vietos, visos kitos nieko nereiškia. Taigi: Pasaulio čempionatas, žemiau pirmas divizionas A grupė šešios komandos, paskui I divizionas B grupė 6 komandos, paskui II divizionas A grupė šešios komandos, II divizionas B grupė ir t.t.

Valerijus Charlamovas

Valerijus Charlamovas portretas
Paaiškinkit kas yra I diviziono B grupė ? Koks čia lygis ? Kas yra pats viršus, o tai neaišku ką mes čia pasiekėme. Šiais laikais ir darželinukai medaliais apdovanojami.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių