Quantcast

Į profesionalią trasą – po 13 metų pertraukos

Birželio 12-13 dienomis visu greičiu praūš Lietuvos automobilių ralio ir ralio sprinto čempionato etapas „Samsonas Motorsport rally Utena 2015“.

Tarptautiniame ralyje, kuris rengiamas kaip Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas, dalyvaus lenktynininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir daugybės kitų šalių. Manoma, kad iš viso trasose varžysis daugiau kaip šimtas ekipažų.

Daug žiūrovų ir konkurentų dėmesio turėtų sulaukti Vinco Gerdžiūno ir Arvydo Šinkūno duetas. 

V.Gerdžiūnas automobilių sporte debiutavo prieš 20 metų, tačiau su profesionalais varžysis po 13 metų pertraukos. Lenktynininkas sakė, kad ralyje apsisprendė dalyvauti ekspromtu.

Šturmanas A.Šinkūnas pasiruošimui turėjo vos mėnesį. Nepaisant to sportininkas teigė nesijaudina ir nebijo iššūkių, kuriuos atneš penktadienį prasidedančios varžybos. A.Šinkūnas patikino, kad labai nekantrauja po ilgos pertraukos vėl dalyvauti tokio pobūdžio lenktynėse. Ralio metu ekipažams teks įveikti 11 greičio ruožų, o bendras trasos ilgis – 330 kilometrų.

„Aš visada išvažiuoju ne pasivažinėti, o lenktyniauti“, – atkaklią kovą varžovams pažadėjo V.Gerdžiūnas, manantis, kad trasoje ne tik patirs malonumą, bet ir užfiksuos gerą rezultatą. 

Kaunietis ragino miesto gyventojus atvykti į ralį, kuriame varžysis ne vienas šio miesto atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių