Quantcast

M. Aleknos rekordą vejantis: kiek diską gali numesti paprastas žmogus?

  • Teksto dydis:

Kartais pajuokaujama, kad norint suprasti, kokio aukšto lygio profesionalai dalyvauja čempionatuose ir olimpinėse žaidynėse, kiekvienoje rungtyje reikėtų leisti varžytis vienam paprastam žmogui. Pagerinęs pasaulio rekordą, Mykolas Alekna diską numetė 74,35 m. O kiek numesti diską pavyktų paprastiems žmonėms? Pernai vykusį eksperimentą priminė LNK sporto žurnalistas Adomas Grinius.

Prieš metus „Youtube“ laidos „Šok į kedus“ rengėjai išbandė disko metimą Vilniaus Vingio parke. Kartu buvo profesionalūs teisėjai ir treneris – olimpinis čempionas Romas Ubartas. LNK žurnalistas Adomas Grinius buvo vienas iš tų, kurie išbandė jėgas lengvosios atletikos rungtyje.

„Labai nuoširdžiai galiu pasakyti, kad mesti diską – daug sunkiau nei atrodo. Atrodytų, kas čia tėra – apsisuki ir švyst! Ne – yra specifinė technika. Metimą formuoja visas kūnas, o ne tik jo viršus“, – kalbėjo disko metimą išbandęs A. Grinius.

Anot žurnalisto, didelę įtaką daro netgi tai, kaip taisyklingai išmetant pasukamas pirštas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Kartu su A. Griniumi, R. Ubarto treniruojamas, diską mesti bandė ir tinklaraštininkas Paulius Mikolaitis, žinomas Paul de Miko vardu.

„Varžėmės ne juokais, tikrai bandėme rungtis, kas numes toliausiai“, – sakė A. Grinius.

M. Aleknos ūgio žurnalistas diską numetė aštuoniolika metrų – keturis kartus mažiau nei pasaulio rekordas.

„Paul de Miko numetė beveik dviem metrais toliau“, – prisiminė A. Grinius.

Anot žurnalisto, du kilogramus sveriantį diską reikia paleisti su milžiniška jėga, energija ir pasitelkiant visą kūno inerciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bent kiek

Bent kiek portretas
Sportuojantis ir bent vidutiniu fiziniu duomenu numestu 30-40metru,as kada mokiausi,tai tiek yra paprasti studentai KKA numesdavo,kazkiek pasitrenirave.

A.V.

A.V. portretas
...palengvėjo ant dūšios. Ydomus tai sportas, Visada įkvepia, kad kažkada išbandysiu, Bruce Lee _ jau vadovaujuosi. Juk tai ,,bent,, gražu,, _ būti TOBULU! Berankio irgi nepametu iš akių. ( Norėčiau ,(ypač Nadaliui ,,įkrėsti į kailį,,)) _ o palengvėjo ,nes galvodavau,kad diskas sveria 5_ kg.

ar glušas ar pavydas arba

ar glušas ar pavydas arba portretas
ką lietuviai jaunuoliai veikia laisvu laiku. pavaikščiok po Kauną - gal pats pamatysi. Aš gyvenu netoli. Tai pas mus aikštelė krepšinio, tinklinio. dar treniruokliai. Žiemą dvi mokyklos sporto salės. Kiekvieną vakarą krepšinio aikštelė pilna. Atvažiuoja su dviračiais dauguma. Panos dažniausiai tik palaikymo komanda. pro reta tinklinį daužo. treniruokliai irgi neguli. Anksčiau dar futbolas populiarus buvo bet žuvo. dabar mažoka miestelyje žmonių. Nuo rudens iki vasaros stalo tenisą salėje daužo. Vyriausiam ir kiečiausiam žaidėjui minutės iki 80 metų liko. Rimtai kiečiausias. Respublikinio lygio medalių pas jį ne vežimas bet karutis tikrai. O disko mėtytojo - per pusę amžiaus nemačiau anė vieno. Panašu į tai kad normalūs žmonės tuo neužsiima. Diską mėtyt reikia kažkokios pakraipos smegenyse. Čia kaip tiem kur agrastus myli. Lyg ir žmogus betgi nepaprastas. Su pakraipa smegenyse.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių