Quantcast

Nacionalinio stadiono komplekse Vilniuje leista statyti darželį

Statybos inspekcija suteikė leidimą Nacionalinio stadiono komplekse Vilniuje statyti vaikų darželį, trečiadienį pranešė Vilniaus savivaldybė. Anot jos, jau išduoti trys iš keturių komplekso statybos leidimų.

Anot jos, jau išduoti trys iš keturių komplekso statybos leidimų.

Vilniaus meras Valdas Benkunskas sako, kad naujas vaikų darželis mieste reikalingas augant gyventojų skaičiui.

„Gyventojų skaičius sostinėje sparčiai auga, todėl skiriame daug dėmesio patogaus ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklo vilniečiams plėtrai“, – pranešime sakė V. Benkunskas. 

Darželį galės lankyti apie 300 vaikų, jame bus 24 grupės, salė, kūrybinio ugdymo ir administracinės patalpos, kurios po darbo valandų bus atviros ir naudojamos bendruomenės susibūrimams.

Leidimas stadiono statyboms išduotas šiemet gegužę, o rugsėjį – antrojo etapo darbams – kultūros ir ugdymo centro bei bibliotekos statyboms. Ketvirtajame etape numatyto sporto centro su lengvosios atletikos maniežu ir futbolo treniruočių aikšte statybos techniniai projektai šiuo metu vertinami ekspertų.

Nacionalinio stadiono kompleksą stato investicijų bendrovės „BaltCap“ įmonė „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“, su kuria Vilniaus savivaldybė ir Švietimo ir mokslo bei sporto ministerija pasirašė koncesijos sutartį. Stadiono statybas jau pradėjo bendrovė „Naresta“.

Koncesijos sutartis numato, kad komplekso, tarp jo ir UEFA standartus atitinkančio 15 tūkst. vietų futbolo stadiono, statybos turi būti užbaigtos per trejus metus nuo sutarties įsigaliojimo 2022 metų liepos 5 dieną –  tai yra 2025 metais..

Pagal Vilniaus savivaldybės ir Švietimo mokslo ir sporto ministerijos koncesijos sutartį su „Vilniaus daugiafunkciu kompleksu“ miestas ir valstybė projektui skirs 156 mln. eurų, sutartyje numatyta kainos indeksavimo galimybė.

Bendra 25 metų trukmės koncesijos sutarties vertė siekia 280 mln. eurų – be savivaldybės ir ministerijos įsipareigojimų, dar apie 120 mln. eurų pajamų per visą sutarties laiką koncesininkas turėtų gauti už suteiktas paslaugas.

Daugiafunkcis kompleksas Šeškinėje užims daugiau nei 228 tūkst. kv. metrų teritoriją. Joje bus sukurtas parkas iš maumedžių, pušų, klevų, ąžuolų, liepų, obelų, alyvų, įvairių krūmų ir dekoratyvinių augalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių