Quantcast

Latvijos užsienio reikalų ministras neigia kalbas apie vidaus kovą „Vienybėje“

  • Teksto dydis:

Kalbos apie kovą dėl įtakos Latvijos centro dešiniųjų partijoje „Vienybė“, kuri priklauso valdančiajai koalicijai, yra netiesa, pareiškė užsienio reikalų ministras, „Vienybės“ narys Edgaras Rinkevičius.

„Visi pranešimai apie tariamas kovas dėl valdžios partijos viduje yra netiesa. Jie melagingi. Praėjusį sekmadienį susirinkusi „Vienybės“ valdyba pareiškė visišką paramą (partijos) lyderei Solvitai Abuoltiniai. Ji buvo išvykusi darbo reikalais, tačiau dabar prisijungs prie derybininkų grupės (dalyvaujančios pokalbiuose dėl būsimos vyriausybės) ir vadovaus deryboms... Visas šis triukšmas - nereikalingas“, - sakė jis penktadienį interviu visuomeninei televizijai.

Parlamentarė Dana Reizniecė-Uozuola iš centro dešiniosios Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ZZS) sakė, kad šiuo metu „Vienybėje“ tvyro chaosas, nes neaišku, kas yra partijos vadovas.

„Dzintaras Zakis, užimdamas šios partijos frakcijos Seime vadovo postą, buvo vienas derybų lyderių, tačiau jis gavo rimtą smūgį (dėl įtarimų, susijusių su rinkėjų papirkinėjimu per Seimo rinkimus). S.Abuoltinia taip pat patyrė stiprų emocinį sukrėtimą, nes nebuvo perrinkta į parlamentą. Neaišku tai, kaip greitai „Vienybė“ atsities“, - sakė ji.

Gaidis Bėrzinis, vienas iš valdančiojo konservatyvaus Nacionalinio aljanso vadovų, ketvirtadienį visuomeninei televizijai taip pat sakė, kad dėl situacijos „Vienybėje“ nevisiškai aišku, kas atstovauja partijai.

Latvija, Vienybė, ZZS, Edgaras Rinkevičius, Dana Reizniecė-Uozuola, Dzintaras Zakis, Gaidis Bėrzinis, 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių