Quantcast

Skandalas dėl balsų pirkimo Latvijoje apsunkino koalicijos formavimą

  • Teksto dydis:

Skandalas dėl rinkėjų papirkinėjimo per Latvijos Seimo rinkimus komplikavo vyriausybės formavimo derybas, mano naujienų agentūros BNS apklausti latvių politikai.

Politikai pripažino, jog laukė, kai iš kelionės į Italiją sugrįš parlamento pirmininkė ir valdančiajai koalicijai priklausančios centro dešiniųjų partijos „Vienybė“ lyderė Solvita Abuoltinia, nes ši politinė jėga susidūrė vadovybės krize.

Parlamentarė Dana Reizniece-Ozola (Dana Reizniecė-Uozuola) iš centro dešiniosios Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ZZS) sakė, kad šiuo metu „Vienybėje“ tvyro chaosas, nes neaišku, kas yra partijos vadovas.

„Dzintaras Zakis, užimdamas šios partijos frakcijos Seime vadovo postą, buvo vienas derybų lyderių, tačiau jis gavo rimtą smūgį. S.Abuoltinia taip pat patyrė stiprų emocinį sukrėtimą, nes nebuvo perrinkta į parlamentą. Neaišku tai, kaip greitai „Vienybė“ atsities“, - sakė ji.

D.Reizniece-Ozola taip pat sakė, kad pirmoji derybų dėl koalicijos savaitė buvo labai neproduktyvi.

„Esame pradiniame taške. Balsų pirkimo skandalai neabejotinai paveikė koalicijos formavimo derybas“, - pabrėžė ji.

Kitas ZZS atstovas Maris Kučinskis sakė, kad derybos dėl koalicijos sustojo, nes nėra su kuo jas vesti.

„S.Abuoltinia antradienį grįžo iš kelionės darbo reikalais, tikėkimės, kad jis sugebės sutelkti „Vienybę“... Jei „Vienybė“ iki kitos savaitės vidurio nesiims iniciatyvos, manau, prezidentas turėtų pavesti tai asmeniui iš kitos partijos“, - sakė M.Kučinskis.

Pati S.Abuoltinia, paprašyta pakomentuoti žiniasklaidos pranešimus apie nesutarimus partijos viduje, sakė, kad kalbos apie „Vienybės“ galą ar krizę partijos viduje yra išpūstos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių