Quantcast

G. Stonkutė triumfavo tarptautiniame A. Šociko bokso turnyre

Baigėsi kovo 21–23 d. Kauno sporto halėje vykęs, jau 28-tą kartą iš eilės organizuotas, tarptautinis legendinio Lietuvos boksininko Algirdo Šociko vardo turnyras, kuriame lietuviai iškovojo 7 medalius – 1 aukso, 3 sidabro ir 3 bronzos apdovanojimus.

Pergalę finaliniame susitikime šventė ir vienintelį aukso medalį Lietuvai iškovojo Gabrielė Stonkutė (svorio kategorija iki 81 kg). Pasaulio ir Europos čempionė laimėjimą pasiekė po to, kai vos prasidėjus trečiajam raundui kovą nutraukė ukrainietės Olesios Krysiuk sekundantas.

Kiti finaluose dalyvavę lietuviai pelnė sidabrinius apdovanojimus. Ana Starovoitova (iki 60 kg) rezultatu 1:4 nusileido Lenkijos boksininkei Sandrai Kruk, o paskutinėje A. Šociko turnyro kovoje varžęsis Robertas Jokulys (iki 92 kg) rezultatu 1:4 neprilygo ukrainiečiui Volodymyrui Kushnirui.

Sidabro medaliu tenkinosi ir Jonas Jazevičius (virš 92 kg), kuris pusfinalio susitikime prieš Kazachstano boksininką Amanatą Sabyrgalį patyrė delnakaulio lūžį, todėl atsisakė dalyvauti finalinėje akistatoje prieš ukrainietį Andrį Khaletskį.

L. Misiūno nuotr. 

Trys lietuviai, penktadienį pralaimėję pusfinalyje, A. Šociko turnyre pelnė bronzos medalius. Tai Aleksandras Trofimčiukas (iki 71 kg), Arvydas Dainys (iki 75 kg) ir Algirdas Baniulis (virš 92 kg).

Lietuvos bokso rinktinei taip pat atstovavo, tačiau ketvirtfinalio barjero neperžengė penki sportininkai – Andriejus Lavrenovas (iki 63,5 kg), Aleksandras Petrovskis (iki 63,5 kg), Nedas Gudomskas (iki 67 kg), Robertas Liorančas (iki 80 kg) ir Arnas Kazakevičius (iki 86 kg).

Lietuvos rinktinei tarptautiniame A. Šociko bokso turnyre vadovavo vyriausiasis treneris Vidas Bružas ir jam talkinęs Marius Palionis.

Techniškiausiu turnyro boksininku buvo išrinktas Kazachstano boksininkas Tokhtassunovas Farukhas, triumfavęs svorio kategorijoje iki 71 kg. Išskirtinį apdovanojimą sportininkas atsiėmė iš turnyrą organizavusios Kauno bokso federacijos prezidento Rimanto Rutkausko.

L. Misiūno nuotr. 

„Kauniečiams ir miesto svečiams sukūrėme ypatingą bokso reginį, – kalbėjo R. Rutkauskas. – Lietuvos boksininkai retai turi galimybę kovoti prie tiek daug sirgalių, išeiti į ringą skambant griausmingai muzikai ir varžytis prieš elitinius Europos sportininkus namų aikštelėje. Šiemet Kauno sporto halėje vykusiame turnyre atmosfera ir vėl buvo puiki, o tie, kas atvykti galimybės neturėjo, galėjo stebėti aukščiausio lygio varžybų transliaciją.

Šiemet daugiausiai medalių susigraibstė Kazachstano ir Ukrainos boksininkai, tačiau nenuvylė ir lietuviai, iškovoję septynis medalius. Ypač džiaugiamės Gabriele Stonkute, kuri puikioje techniškoje kovoje užtikrintai pelnė aukso medalį. Manau, kad Algirdas būtų patenkintas matydamas tokį jo vardo turnyrą.“

Iš viso tarptautiniame A. Šociko bokso turnyre dvylikoje vyrų ir trijose moterų svorio kategorijose rungėsi 70 boksininkų iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Kazachstano, Airijos, Anglijos, Velso, Armėnijos, Škotijos ir Ukrainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
ne moteru sportas o vakaru narkvalkatu uzsiemimas kuris paplito su vyrusu visur kaip epidemija kuria paskleide tie kuriu vaiku nesuskaiciuosi nes jie kaip cigonai netur valstybes o sie moka gerai kalbet visom kalbom ir nupirkt visas valstybes jei kas neklauso tam /sakes/ cia jau nieko nepridursi kai pats velnias su jais ?

Bubis

Bubis portretas
Tai kodėl Makronas nedalyvavo?

L

L portretas
Neliko boksininku ,o tik viena ir tai tik finalas iš kart su nežinoma lenkia
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių