Quantcast

Lietuvos ledo ritulio rinktinė stengsis sugrįžti į aukštesnę grupę

  • Teksto dydis:

„Manau, esame pajėgūs laimėti visas rungtynes“, – Lietuvos ledo ritulio rinktinės išbandymų išvakarėse tvirtino buvęs jos lyderis, asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus.

Strategas – kanadietis

Šiandien Vilniuje prasidės pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžybos.

Trenerio kanadiečio Rono Pasco vadovaujama Lietuvos rinktinė išmėgins jėgas su Ispanijos (balandžio 27 d.), Estijos (28 d.), Nyderlandų (30 d.), Kinijos (gegužės 1 d.) ir Ukrainos (3 d.) komandomis.

1–2 vietas užėmusios ekipos iškovos kelialapius į I diviziono A grupę, autsaideriai iškris į II diviziono A grupę.

Pernai mūsiškiai žaidė I diviziono A grupėje, tačiau, pralaimėję visas penkerias rungtynes (0:7 – lenkams, 2:3 – rumunams, 0:3 – britams, 4:6 – italams ir 1:2 – korėjiečiams), buvo priversti persikelti į žemesnę B grupę.

„Nesame didelė ledo ritulio šalis, žaidėjų pasirinkimas – ribotas. Auga nauja karta, bus įdomu, kaip jiems seksis“, – kalbėjo D. Zubrus.

Mūsiškių rinktinės senbuviai – vartininkas Mantas Armalis (klubas „Leksands“, Švedija), gynėjas Nerijus Ališauskas („Spisska Nova“, Slovakija), puolėjai Tadas Kumeliauskas ir Povilas Verenis (abu – Elektrėnų „Airwell-Energija“), Aivaras Bendžius („Kaunas City“).

Lietuva nėra didelė ledo ritulio šalis, žaidėjų pasirinkimas – ribotas.

Pergalė ir nesėkmė

Ruošdamiesi čempionatui Lietuvos ledo ritulininkai žaidė dvejas kontrolines rungtynes: 3:1 įveikė estus ir 2:5 pralaimėjo ukrainiečiams.

Per dvikovą su Estijos atstovais įvarčius pelnė Paulius Gintautas, P. Verenis ir Emilijus Krakauskas, Ukrainos komandos vartininką nuginklavo P. Gintautas ir Kostas Gusevas.

„Ukrainiečiai – vieni iš favoritų. Gerai, kad sužaidėme, pamatėme jų lygį. Nebuvo viskas tobula, bet iš esmės – neblogai. Sakyčiau, kad mūsų šansai yra labai geri“, – svarstė vartininkas Mantas Armalis.

Ukrainos rinktinės pajėgumą geriausiai atspindi vasarį įvykęs ikiolimpinis atrankos turnyras, kuriame jie įveikė visus varžovus, tarp jų – ir elito divizione žaisiančius lenkus, bei pateko į paskutinį atrankos etapą.

Lūkesčiai – skirtingi

Estijos komanda kone kasmet vadinama pretendente į šio diviziono medalius, visgi juos iškovojo vos kartą – 2018-aisiais Kaune.

Į Vilnių estai atvyko su viltimi, kad jaunimas jau subrendo padėti lyderiams.

Kinijos ekipoje – svarbūs pokyčiai. Po 2022 m. žiemos olimpinių žaidynių, vykusių šioje šalyje, nuspręsta, kad žiemos sportas keičia kryptį ir ledo ritulio rinktinei nepadės natūralizuoti sportininkai (pernai tokių buvo net 14).

Ispanijos ir Nyderlandų ledo ritulininkai kol kas negali pasigirti reikšmingais pasiekimais. Abi komandas sieja kitas bendras panašumas – dauguma žaidėjų atstovauja savo šalių klubams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių